Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk fragmanı yayınlandı

Amazon Prime, “Yüzüklerin Efendisi” (The Lord of the Rings) hayranlarının uzun zamandır beklediği diziden ilk fragmanı yayınladı. Fragmanda dizinin ismi de açıklandı. Dizinin isminin “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” (The Lord of the Rings: The Rings of Power) olacağı duyuruldu.

Amazon Prime Video, Britanyalı yazar J.R.R. Tolkien’in kaleme aldığı “Yüzüklerin Efendisi” serisini dizi yapıyor.

2 Eylül 2022’de dünya çapında 240 bölgede vizyona girecek diziden ilk fragman yayınlandı.

Fragmanla birlikte dizinin isminin “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri” olacağı duyuruldu.

Fragmanda bir kadın sesinin, “Gökyüzünün altındaki Elf kralları için üç yüzük. Cüce lordlar için taştan salonlarında yedi tane. Ölmeye mahkûm fani insanlar için dokuz. Gölgelerin uzandığı Mordor ülkesindeki karanlık tahtındaki karanlık lord için ise bir tane” dediği duyuluyor.

Dizi, film üçlemesinde anlatılan olayların binlerce yıl öncesinde, Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçecek.

Yeni Zelanda Ekonomik Gelişim ve Turizm Bakanı Stuart Nash, Amazon’un dizinin sadece ilk sezonuna yaklaşık 465 milyon dolar harcadığını açıkladı. Bu, televizyon tarihinin en yüksek bütçesi.

Amazon, diziyi dört sezon daha sürdürmeyi planlıyor.

 Yüzüklerin Efendisi serisi

J.R.R. Tolkien’in kitaplarından uyarlanan Yüzüklerin Efendisi serisi üç filmden oluşuyor.

Yönetmenliğini Peter Jackson’ın yaptığı üçleme, dünyanın kaderini değiştirecek olan yüzük ve ondan kurtulmak için verilen mücadeleyi fantastik bir şekilde ele alıyor.

Seri, sırasıyla “Yüzük Kardeşliği“, “İki Kule” ve “Kralın Dönüşü” filmlerinden oluşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.