Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat mühendisi Faik Toy: “TÜİK çiftçiyi sırtından hançerledi”

Son günlerde etkili olan kar yağışı özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşamı olumsuz etkilerken, ziraat mühendisi ve tarım yazarı Faik Toy, kar yağışının 2022 için kuraklığı bertaraf ettiğini belirtti. Toy, kar yağışının geçen yıl kuraklık yaşayan ve bu yıl yüzde 400’leri bulan gübre zammı nedeniyle yeterli gübre kullanamayan çiftçiyi bir nebze olsun mutlu ettiğini söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı ve devlet tarafından hububat alımında baz alınacak olan tarımsal girdi maliyetleri rakamlarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Toy, “TÜİK çiftçiyi sırtından hançerledi. Yüzde 400-500’leri bulan gübre zamlarını TÜİK yüzde120 gösterdi. Yine diğer maliyetlerde de aynı şeyi yaptı. Girdi maliyetlerinde üç kata varan artış olmasına rağmen TÜİK, bunları yüzde 20’lerde gösteriyor. TÜİK başkanı çiftçilerin ahını almıştır” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.