Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı başladı: Burkina Faso ve Tunus, çeyrek finale yükseldi

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı, dün (23 Ocak) oynanan iki karşılaşma ile başladı. Burkina Faso, Gabon’u penaltı atışlarının ardından elerken Tunus, Nijerya’yı 1-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Bu sonuçların ardından, Burkina Faso ve Tunus, çeyrek finalde birbirlerine rakip oldu. Kupada son 16 turu heyecanı, bugün (24 Ocak) oynanacak Gine-Gambiya ve Kamerun-Komorlar karşılaşmaları ile devam edecek. 

Burkina Faso çeyrek finalde

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, son 16 turu heyecanı başladı. Limbe Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Burkina Faso ile Gabon kozlarını paylaştı. 18. dakikada Bertrand Traore ile penaltı atışından faydalanamayan Burkina Faso, aradığı golü 28. dakikada buldu. Penaltıyı kaçırarak hayal kırıklığı yaratan Traore, bu dakikada sahneye çıkarak takımını öne geçirdi. Öte yandan Gabon, Obissa’nın 67. dakikada gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Ancak mücadeleyi bırakmayan Patrice Neveu’nun ekibi, Guira’nın 90+1. dakikada kendi kalesine attığı gol ile beraberliği sağladı. 

Normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatma devrelerinde gol sesi çıkmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Penaltı vuruşlarında Gabon’a 7-6 üstünlük sağlayan Burkina Faso, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Burkina Faso-Gabon karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/CAF_Online/status/1485410245128208384?s=20

Burkina Faso-Gabon karşılaşmasında maçın oyuncusu, Ibrahima Traore seçildi. 

Burkina Faso çeyrek finale yükseldi.

Tunus, Burkina Faso’nun çeyrek finaldeki rakibi oldu

Günün diğer maçında Tunus ile Nijerya karşı karşıya geldi. Tunus, Garua kentindeki Roumde Adjia Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 47. dakikasında Mesakini’nin golü ile öne geçti. Oyuna 60. dakikada giren Arsenal’in yıldız futbolcusu Iwobi’nin ise 66. dakikada kırmızı kart görmesi, maçın gidişatını belirledi. Tunus, güçlü rakibini 1-0 mağlup ederek Burkina Faso’nun çeyrek finaldeki rakibi oldu.

Tunus-Nijerya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Tunus-Nijerya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Youssef Msakni seçildi. 

https://twitter.com/CAF_Online/status/1485375695668879361?s=20

Tunus, çeyrek finale yükseldi.

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı, bugün (24 Ocak) oynanacak Gine-Gambiya ve Kamerun-Komorlar karşılaşmaları ile devam edecek. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler