Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan kar uyarısı: “Baskın yağışlar her an bizimle olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) İstanbul’daki yoğun kar yağışı ile ilgili olarak vatandaşları uyardı. İmamoğlu, “Meteoroloji’nin verdiği bilgilere göre bugün, her an baskın yağışlar bizimle olacak” dedi. 

İmamoğlu’ndan ani kar yağışı uyarısı 

İstanbul’da geçen cuma günü (21 Ocak) başlayan kar yağışının cuma gününe (28 Ocak) kadar etkili olması bekleniyor. Baskın kar yağışları beklediklerini belirten İmamoğlu, Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu yıl karın çok enteresan bir seyri var. Bir bölgeye birden kar yağıyor. Bir anda yoğun bir kalınlık oluşabiliyor. Kırsalda 25 santim ve üzerine çıktığı gözleniyor. Bu hafta boyunca soğuk hava dalgası devam edecek. Meteoroloji’nin verdiği uyarılara göre baskın yağışlar her an bizimle olacak. Vatandaşlarımıza olan uyarımız devam etmektedir. Her ne kadar trafikle ilgili akışı en verimli şekliyle şu an sürdürdüğümüzü ifade etsek de bir anda bastıran kar, kış koşullarına hazırlıklı olmayan bir araç ya da yoğunlaşan trafikten dolayı tıkanıklık  o yollarda hizmet vermemizi de engelleyecek. Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalara bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyaç hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24 onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

“39 ilçede belediyeler ve valilik ile koordineli çalışma yürütülüyor”  

Vatandaşlara kar konusunda önlem alma çağrısı yapan İmamoğlu, İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti. “Değerli valimizle sürekli irtibat halindeyiz, bütün kamu kurumları ile 39 ilçe belediyemizin ihtiyaçlarını, anında gideriyoruz” diyen İmamoğlu, sokakta kalan vatandaşları ikna ederek İBB’nin misafirhanelerine ve otellere yerleştirdiklerini de söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.