Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (24 Ocak 2022): Fatma Girik hayatını kaybetti & Türkiye kar altında, doğalgaz cep yakıyor

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de Şükran Şençekiçer’in konuğu olan Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, ekonomideki son gelişmeleri, doğalgaz fiyatlarındaki yüksekliğin nedenini, enflasyonun gidişatını yorumladı. (05:15)

Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Fatma Girik, 79 yaşında hayatını kaybetti. (01:50)

Gazeteci Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında söylediği sözler nedeniyle “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklanmasına tepkiler sürüyor. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, konuya ilişkin bugün 14:00’te olağanüstü toplanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Ceza Kanunu’nun 299. maddesiyle düzenlenen “cumhurbaşkanına hakaret” suçunun, yasa metninden çıkarılması için hazırladığı yasa teklifini bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacak. (26:40)

Uğur Mumcu suikastının üzerinden 29 yıl geçti. Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te, Ankara’daki evinin önünde, arabasına yerleştirilen bomba nedeniyle hayatını kaybetmişti. Cinayet, aradan geçen 29 yıla rağmen aydınlatılamadı. (33:12)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.