Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Selahattin Demirtaş’a Davutoğlu’na hakaretten ceza 11 ay 20 gün hapis

Eski Hlakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 2016 yılındaki bir konuşması nedeniyle dönemin Başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Demirtaş’ın avukatları ile bazı partililer de salonda yer aldı.

Sözlerinin hakaret değil, ifade ve düşünce özgürlüğü olduğunu belirten Demirtaş, “Ben o dönem muhalefet partisi mensubu ve milletvekili olarak hükümeti ve görevlilerini eleştirdim. Mutlak sorumsuzluk kavramı anayasada da var. Anayasanın bana tanıdığı hakkı kullandım” dedi.

Avukatların beyanlarının ardından mahkeme kararını açıkladı.

Demirtaş’a “kamu görevlisine karşı alenen hakaret” suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası veren mahkeme cezayı ertelemedi.

Demirtaş hakkında 27 Şubat 2016’da Mersin’de HDP Akdeniz İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen mitingdeki konuşmasında Davutoğlu’na hakaret ettiği suçlamasıyla “kamu görevlisine karşı alenen hakaret” suçundan iki yıl dört aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Gelecek Partisi KK üyesi Değirmenci: “Davutoğlu davada şikayetçi değil”

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, kararın ardından sosyal medyadan açıklamada bulundu. Değirmenci, Davutoğlu’nun davada şikayetçi sıfatıyla müşteki olmadığını, alınan kararın kamu davasının sonucu olduğunu, kamu davasında şikayetten vazgeçme gibi bir durum olmadığını ve bunun davayı etkilemediğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.