Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı devam ediyor: Solbek Chaker Alhadhur’un kalede devleştiği Komorlar, Kamerun’a elendi

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı, dün (24 Ocak) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. As kalecisinden sakatlığı, yedek kalecilerinden ise koronavirüse yakalanmaları sebebiyle faydalanamayıp kaleyi solbek Chaker Alhadhur’a teslim eden Komorlar, ev sahibi Kamerun’a 2-1 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti. Günün diğer maçında Gambiya, Gine’yi 1-0 yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Bu sonuçların ardından, Gambiya ile Kamerun çeyrek finalde birbirlerinin rakibi oldu. 

Gambiya, adını çeyrek finale yazdırdı

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, son 16 turu heyecanı devam ediyor. Bafoussam Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Gine ile Gambiya kozlarını paylaştı. Uzun süre gol sesi çıkmayan karşılaşmada sessizliği, Gambiya bozdu. 71. dakikada sahneye çıkan Musa Barrow, kaydettiği gol ile Gambiya’yı çeyrek finale taşıdı. Öte yandan Gambiya’da Nije, Gine’de ise Ibrahima Conte, maçın son bölümünde ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 

Gine-Gambiya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Musa Barrow seçildi.

Gambiya, çeyrek finale yükseldi.

Solbek Chaker Alhadhur’un kaleci olarak yıldızlaştığı maçta Komorlar, Kamerun’a diş geçiremedi

Günün diğer maçında Komorlar ile Kamerun karşı karşıya geldi. As kalecisinden sakatlığı, yedek kalecilerinden ise koronavirüse yakalanmaları sebebiyle faydalanamayan Komorlar, kaleyi solbek pozisyonunda oynayan Chaker Alhadhur’a teslim etti. Ancak talihsizlikler, Komorlar’ın peşini maç sırasında da bırakmadı. Deplasman ekibinde kaptan Jimmy Abdou, henüz 6. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Komorlar’ın 10 kişi kalmasının ardından rahatlayan Kamerun, Karl Toko Ekambi’nin 29. dakikada kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen Vincent Aboubakar ise 70. dakikada aradaki farkı ikiye çıkardı. Youssouf M’Changama ile 81. dakikada aradaki farkı bire indiren Komorlar, kalan dakikalarda ise aradığı beraberlik golünü bulamadı. Komorlar engelini 2-1 ile geçen Kamerun, çeyrek finalde Gambiya’nın rakibi oldu. 

Kamerun karşısında kaleyi korumak zorunda kalan solbek Chaker Alhadhur, harika kurtarışlara imza attı. 

Kamerun-Komorlar karşılaşmasında maçın oyuncusu, Youssouf M’Changama seçildi.

Kamerun, adını çeyrek finale yazdırdı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.