Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP MKYK üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt: “AK Parti’nin HDP ve PKK’ya kızgınlığı Kürtlerle küsmesi ile sonuçlanmamalı”


Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, çözüm sürecini bitirmelerinden dolayı HDP ve PKK’ya duyduğu kızgınlığın, AKP’nin bütün Kürtlerle küsmesi ile sonuçlanmaması gerektiğini belirterek, “Buna yönelik zaman zaman bazı hatalar yapıldı ama şimdi AKP artık sahada bu ihaneti Kürt seçmenlere anlatarak gerçeği ortaya koymuştur” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Edirne’deki (Demirtaş), en büyük hesabı İmralı’dakine (Öcalan) verecek” sözlerini değerlendiren Kurt, “Sayın Cumhurbaşkanı var olanı söyledi. HDP ve PKK’nın çözüm sürecinde Öcalan’a ihanet ettiğini herkes biliyor. Batı, Öcalan’a karşı Demirtaş’ı ön plana çıkardı ve onlar da sürecin bitmesi için rol üstlendiler” diye konuştu.

Yayının 3 dakikalık özetini buradan izleyebilirsiniz:

AKP’li Abdurrahman Kurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” açıklaması ile ilgili ise şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nun söylediği doğru bir laftır. Demokrasinin yolunun ana hatları ile Diyarbakır’dan geçtiği doğrudur. Cumhurbaşkanımızın 2005’te Diyarbakır’da yaptığı konuşmaya bakmak yeterlidir. Kılıçdaroğlu’nun bunu söylemesini önemsiyorum. Ama geçmişi ile ilgili taşıdığı ağır bagajı olan bir partinin bunun gereğini yapmasını beklemek yanlıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.