Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meraklısına Bilim (117): Webb Uzay Teleskopu – Dr. Sinan Aliş ile söyleşi

James Webb uzay teleskopu nedir? Uzay teleskopu ne demek? Neden uzaya teleskop gönderiliyor? Astronomi bilimi tarihinde en sevilen uzay teleskop olarak nitelendirilen Hubble bugüne kadar ne yaptı? Webb’den ne bekleniyor? Webb gözlemlerini nasıl bir yörüngede yapacak, bu yörüngenin özellikleri nelerdir? Webb’in çalışma sisteminin detayları nelerdir ve Webb’in çalışmaları astronomi bilimine neler katabilir?

Meraklısına Bilim‘de bu hafta, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Astronomi Derneği Üyesi Dr. Sinan Aliş, Gülçin Karabağ‘ın sorularını yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.