Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muhalefet partilerinin görüşmelerine hava muhalefeti

Türkiye genelinde hafta sonu başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım seferleri aksadı ve pek çok insan yollarda mahsur kaldı. Ağır kış şartları siyasi partilerin planlarını da etkiledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Ocak’taki Diyarbakır ziyaretini erteledi. Muhalefetin güçlendirilmiş parlamenter sistem önerisinin ele alınacağı liderler arası ziyaretler de hava muhalefeti engeline takıldı.  

Davutoğlu – Babacan ziyareti yarına ertelendi

Bugün saat 12.00’de yapılması planlanan Ali Babacan – Ahmet Davutoğlu arasındaki güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmesi de yarına ertelendi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı yarın saat 14.00’te ziyaret edeceği duyuruldu. 

CHP MYK zoom üzerinden yapılacak

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı saat 13.00’te yapılacak ve toplantı hava muhalefeti nedeniyle zoom üzerinden gerçekleştirilecek.  

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır ziyaretini erteledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 27 Ocak’ta planladığı Diyarbakır ziyaretini ertelendi. Sosyal medyadan açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Ülkemiz genelinde etkili olan hava muhalefeti nedeniyle, Diyarbakır ziyaretimizi ertelemek zorunda kaldık. Hiç kimse merak etmesin, Diyarbakırlı kardeşlerime sözüm söz, en kısa sürede orada olacağım” dedi.

Grup toplantıları yapılmayacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde genel kurul çalışmaları bu hafta yapılmayacak. Geçen hafta genel kurulda yapılan toplantıda AKP ve MHP grubunun önerisi, muhalefet partilerinin itirazına rağmen kabul edildi ve Meclis, çalışmalarına 1 Şubat’a kadar ara verdi. Genel kurul çalışmayacağı için grup toplantıları da 1 Şubat’a kadar yapılmayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.