Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama (22): Joel Embiid durdurulamıyor – Nikola Jokic’in lider olduğu triple double listesi – Brooklyn Nets metaverse dünyasına giriş hazırlığında

NBA’de 2021-22 sezonunda All-Star’a yaklaşırken 15. haftaya giriş yaptık. 22. NBA Panorama’nın konu başlıkları Joel Embiid’in durdurulamaz performansı, ligdeki “triple double krallığı”, LeBron James’in 10 bin ribaund barajını aşması ve Brooklyn Nets’in metaverse dünyasına giriş hazırlığı.

1) Durdurulamaz Joel Embiid

Joel Embiid, dört maçtır oynadığı dakikadan daha fazla sayı atıyor. Güncel MVP sıralamasında Nikola Jokic ve Giannis Antetokoumpo’nun ardından üçüncü sıraya yükselen Embiid, son 14 maçta 25 sayı attığı Boston Celtics maçı dışında rakip potalara 30 ve üzerinde sayı gönderiyor.

Philadelphia 76ers bu süreci 11 galibiyetle geçti ve 27-19 dereceye ulaşarak Doğu Konferansı’nda altıncı sıraya yükseldi. Joel Embiid geçen hafta Orlando Magic karşısında yalnızca 27 dakikada 17/23 saha içi, 15/17 serbest atış isabet oranıyla 50 sayı, 12 ribaund, 3 blok üretti.

Joel Embiid’in Orlando maçı performansı:

NBA’in resmi istatistik sağlayıcısı Elias Sports Bureau’ya göre bu performans, hücum başına süre sınırının olduğu dönemde (1954-55) 50 sayı – 10 ribaunda en kısa sürede ulaşılan maç oldu. 

Geçen hafta 50 sayıyı aşan bir diğer performans Jayson Tatum’dan geldi. Kariyerinde üçüncü kez bu başarıyı gösteren Tatum, Washington Wizards karşısında 9/14 üçlük isabetiyle bulduğu 51 sayıya 10 ribaund ve yedi asist de ekledi.

Jayson Tatum’ın Wizards maçı performansı:

2) “Triple double krallığı”

NBA’de 14. haftada lig genelinde toplam 10 triple-double yapıldı. Nikola Jokic, bir diğer akıl almaz uzun performansına imza atarak Los Angeles Clippers karşısında 49 sayı, 14 ribaund, 10 asistlik performansını, Aaron Gordon’ı köşede bulduğu maç kazandıran asist ile taçlandırdı.

Triple double sıralamasında sezon geneline baktığımızda zirvede, parkede yer aldığı 40 maçın 11’inde bu başarıyı gösteren Jokic yer alıyor. Sırp süperstarı dokuzar triple double ile Dejounte Murray ve Russell Westbrook takip ediyor. Murray bu sayıya 42 maçta ulaşırken Westbrook, 47 maçta başardı.

Dördüncü sırada sekiz adet triple double ile James Harden yer alırken, beşinci sıradaki Luka Doncic ile beraber (5) fark biraz açılıyor. İlk dört sıradaki isimler arasında Russell Westbrook +/- istatistiğinde takıma eksi yazan (-1.5) tek isim olurken Nikola Jokic, +6.9 sayı farkıyla bir istatistikte daha verimlilik sınırlarını zorluyor. 

3) Furkan Korkmaz’dan son dönemin en iyi performansı

Furkan Korkmaz, takıma 20 asistlik katkı sağladığı ama çift hanelere çıkamadığı beş maçlık periyodun ardından San Antonio Spurs karşısında harika bir maç çıkardı. 37 dakika parkede kalan Furkan, 7/13 saha içiyle 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 1 blok kaydetti.

Furkan Korkmaz’ın Spurs karşısındaki performansı:

Geçen hafta bir çift hane skor performansı da Cedi Osman’dan geldi. Son üç maçta 20 dakikanın altında (17, 19, 11) süre bulan Cedi, Oklahoma City Thunder karşısında 19 dakikada 10 sayı üretti.

Cedi Osman’ın OKC maçı performansı:

Sakatlıktan döndükten sonra dört maçta ortalama 14.8 dakika süre alan Alperen Şengün, ritim kazanmaya çalışıyor. Alperen’in Houston Rockets’taki yakın geleceğini direkt ilgilendiren Christian Wood’un takas durumuyla ilgili son haber, The Athletic’ten Kelly Iko’ya göre, Wood için en ısrarcı takım Miami Heat ama 26 yaşındaki uzunun takımda kalma ihtimali de hiç az değil.

4) Yok artık LeBron James!

Kariyerinin son düzlüğünde ilerledikçe LeBron James, tarihe geçmeye devam ediyor. 37 yaşında %51.8 saha içi yüzdesiyle 29 sayı, 7.7 ribaund, 6.3 asist, 1.1 blok ve 1.6 top çalma istatistikleri tutturan James, 20 Ocak tarihinde Indiana Pacers maçında 10 bin ribaund barajını aştı.

LeBron James, NBA tarihinde 30 bin sayı, 10 bin ribaund, 9 bin asist barajını geçen tek oyuncu. 10 bin ribaund barajını aşan 42 oyuncudan hiçbirinin 6 bin asisti bulunmuyor. LeBron’un 30.000-10.000-10.000 barajına ulaşmasına 83 asist kaldı ve bu başarı, NBA tarihindeki en büyük triple double olacak.

Ayrıca 2018’de değişen formatın ardından her sene en yüksek taraftar oyu sayısına ulaşıp takım kaptanı olan James, bu sezon da All-Star oylamasında liderliği ele aldı.

5) Brooklyn Nets, metaverse’e yatırım yapan ilk NBA takımı olacak

Boardroom’a göre Brooklyn Nets, son dönemin en çok konuşulan teknoloji gündem maddelerinden biri olan metaverse dünyasına giriş yapıyor.

Gerben Intellectual Property’den marka avukatı Josh Gerben’e göre Nets, üç farklı kullanım alanı için “Netaverse” markası hakları için ABD Marka ve Patent Ofisi’ne başvurdu.

Üç kullanım hedefinden biri, maç yayını veya en azından tekrar yayını, maç görüntüleriyle ilgili. İkincisi ve belki de en önemlisi, dijital dünyada ürün satmak üzerine dayalı. Sneaker’dan sweatshirt’lere Brooklyn Nets özel ürünleri olacak.

Üçüncü metaverse alanının ise dijital arama motoru şeklinde olması bekleniyor. Tüm bu planlar resmen hayata geçerse Nets, yalnızca NBA’de değil, Amerikan profesyonel spor liglerinde metaverse’e yatırım yapan ilk takım olacak.

Drone Yarış Ligi toplu şekilde girişimde bulunurken spor giyim markaları Nike, Adidas, Puma, Under Armour ve New Balance, çoktan bu alana yatırım yaptı.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler