Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

41. İstanbul Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 41. İstanbul Film Festivali’nin bu yılki jüri üyeleri belirlendi. 8-19 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin programının ise önümüzdeki haftalarda duyurulması bekleniyor.

Bu yıl 8-19 Nisan 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 41. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kapsayan Türkiye Sineması bölümü filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.

Onur Ünlü

Festivalde, Ulusal Yarışma bölümünde Altın Lale En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Sanat Yönetmeni ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 10 dalda ödül verilecek.

Festivalde daha önce “Sen Aydınlatırsın Geceyi” ile En İyi Film, “İtirazım Var” ile En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olan yönetmen ve senarist Onur Ünlü, bu sene Ulusal Yarışma jürisinin başkanlığını yapacak.

Ulusal Yarışma kategorisinde jüride Onur Ünlü’ye, oyuncu Demet Evgar, görüntü yönetmeni Barış Özbiçer, sanatçı ve eğitmen İnci Eviner ile yapımcı Marsel Kalvo eşlik edecek.

Onur Ünlü, Demet Evgar, Barış Özbiçer, İnci Eviner, Marsel Kalvo

Kıvılcım Akay, Melis Behlil, Yunus Emre Yalçın

Festivalin, belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması’nda ise yönetmen Kıvılcım Akay, akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil ile yönetmen Yunus Emre Yalçın, jüri üyesi olarak görev yapacak.

Cihan Aslı Filiz, Aslı İnandık, Malaz Usta

Kısa film yapımını ve bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciye buluşturmak amacıyla düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ise jüri üyeleri yapımcı Cihan Aslı Filiz, oyuncu Aslı İnandık ve yönetmen Malaz Usta olarak belirlendi.

Çağıl Bocut, Nisan Dağ, Cédric Succivalli

2012 yılında hayatını kaybeden yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman’ın anısına konulan Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, festivalin Türkiye Sineması bölümünde yer alan uzun metrajlı kurmaca ilk filmlere veriliyor.

Bu seneki jüri üyeleri ise yönetmen Nisan Dağ, sinema yazarı ve film programcısı Cédric Succivalli ile yapımcı ve yönetmen Çağıl Bocut.

41. İstanbul Film Festivali’ne dair tüm gelişmelere festivalin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.