Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı devam ediyor: Senegal ve Fas, çeyrek finale yükseldi

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı, dün (25 Ocak) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Senegal, Yeşil Burun Adaları’nı Sadio Mane ve Ahmadou Dieng’in golleri ile 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Yeşil Burun Adaları’nda 21. dakikada Andrade, 57. dakikada ise Vozinho kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Günün diğer maçında Fas, Mhango’nun golü ile yenik duruma düştüğü karşılaşmada Malavi’yi 2-1 mağlup etti. Fas’ı çeyrek finale taşıyan golleri, Youssef En-Nesyri ve Achraf Hakimi kaydetti.

Senegal, Yeşil Burun Adaları’nı rahat geçti

Kamerun’un ev sahipliğini yaptığı Afrika Uluslar Kupası’nda, son 16 turu heyecanı devam ediyor. Bafoussam Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Senegal ile Yeşil Burun Adaları kozlarını paylaştı. Bubista’nın çalıştırdığı Yeşil Burun Adaları, maçın henüz ilk 60 dakikalık bölümünde iki kırmızı kart görerek oyuna havlu attı. 21. dakikada Andrade, 57. dakikada ise Vozinho, doğrudan kırmızı kart ile cezalandırıldı. Yeşil Burun Adaları’nın dokuz kişi kalmasının ardından rahatlayan Senegal, rakibini Sadio Mane ve Ahmadou Dieng’in golleri ile mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. 

Geçen pazartesi günü (24 Ocak) Kamerun ile Komorlar arasında oynanan maç öncesinde giriş kapısında izdiham oluşmuştu. İzdihamda yedi kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi ise yaralanmıştı. Senegal ile Yeşil Burun Adaları’nı karşı karşıya getiren maç öncesi, bu talihsiz olayda yaşamını yitirenler anıldı. 

Senegal, çeyrek finale yükseldi. 

Fas, geriden gelip turladı

Günün diğer maçında Fas ile Malavi karşı karşıya geldi. Turnuvanın favorilerinden Fas, maçın henüz 7. dakikasında Mhango’nun golü ile yenik duruma düştü. Ancak Malavi, karşılaşmanın kalan dakikalarında güçlü rakibine daha fazla direnemedi. Fas, Youssef En-Nesyri ve Achraf Hakimi’nin kaydettiği goller ile Malavi’yi 2-1 yendi. 

Malavi engelini geçen Fas, bu sonucun ardından çeyrek finalde Senegal’in rakibi oldu. 

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı, bugün (26 Ocak) oynanacak Fildişi Sahili-Mısır ve Mali-Ekvator Ginesi karşılaşmalarının ardından sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler