Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlı yayındaki Erdoğan’a Kılıçdaroğlu’ndan 6 milyar liralık yolsuzluk suçlaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında olduğu dakikalarda bir video mesaj yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bürokratlar tarafından kendisine gönderildiğini söylediği belgeleri açıkladı. “Tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a ve katıldığı yayındaki gazetecilere şöyle seslendi: “Ey şahıs, sana çok sürprizlerim var. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum: Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz? Neyse siz sormasanız da bu devletin onurlu bürokratları da halkımız da soracak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayında olduğu dakikalarda sosyal medya hesabından bir video mesajı yayınladı.

“6 milyar lira peşkeş çekildi”

Bürokratlar tarafından kendisine gönderildiğini söylediği belgeleri açıklayan CHP lideri, “Biliyorsunuz bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlara seslendim. Çünkü nabız atıyor mu, duymam gerekiyordu. Bu devletin bürokrasisinin hâlâ kalbi atıyor. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadım. Belge yağıyor. Bugün size bu belgelerden sadece birine şahit olmanız için davet ettim” dedi.

Kendisine yüzlerce belge geldiğini ve bazılarının bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanmış belgeler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bir belgeyi anlatayım. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. 15 firma katılır, bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Nedeni de beşli çeteden olmaması. Aynı iş için, 21 Ağustos 2020’de ihale açılır. Aynı iş bu sefer 9 milyar 494 milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için, tek bir imza ile 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış, daha çok istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.”

“Bu daha başlangıç”

Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni bir haber değil” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bugün hâlâ devletimizde vatanseverler, direnenler var demek için sizleri evime davet ettim. Bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller. Tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin, bu daha başlangıç.”

“Cesur gazetecilere sesleniyorum: Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve canlı yayında olduğu gazetecilere seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

Ey şahıs, sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu anda ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum: Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz? Neyse, siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak zaten. Söyledim, yine söyleyeceğim, artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara tabii ki farklı muamele olacak.”

Kılıçdaroğlu’ndan gazetecilere ikinci çağrı: “Bağlayın isterseniz ben sorayım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan gazetecilere ikinci kez çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu, “NTV’deki gazeteciler, siz sormaya çekindiniz, bağlayın isterseniz, ben sorayım ıslak imzalı milyarları. Cesareti var mı benimle yüzleşmeye?” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.