Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Disney Plus Türkiye’de yayına başlıyor

Disney Plus, aralarında Türkiye’nin de olduğu 42 ülkede yayına başlayacağını açıkladı. Platformun erişime açılacağı ülkeler arasında Güney Afrika, Yunanistan, Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri de var.

The Walt Disney Company, 2019 yılının Kasım ayında Disney Plus (Disney+) platformunu kurarak, orijinal içeriklerini buradan yayınlama kararı almıştı. Bünyesinde Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve 21st Century Fox  gibi markaları barındıran platform, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yayına girmişti. Platformda yer alan WandaVision ve The Mandalorian gibi yapımlar, Disney Plus’a Emmy ödülleri getirmişti.

Bugüne kadar Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avrupa gibi farklı coğrafyalarda yayın yapan Disney Plus, Türkiye pazarına henüz giriş yapmamıştı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Aralık 2021’de Disney Plus’a Türkiye’de 10 yıl süreyle yayın yapma hakkı tanıyan lisansı vermişti.

The Walt Disney Company, Disney Plus’ın 2022 yazında, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 42 ülkede yayına başlayacağını duyurdu. Bu ülkeler arasında Güney Afrika, Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor.

Platformun ücret tarifesi ve yayına tam olarak başlayacağı tarih ise henüz belli değil.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.