Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

The Guardian’ın “Dünya futbolundaki en iyi 60 genç yetenek” listesi yayınlandı (2)

İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesi, her yıl hazırladığı “Dünya Futbolunda En İyi Genç Yetenekler” listesini bu yıl da paylaştı. 2004 doğumlu en yetenekli 60 futbolcunun yer aldığı listede Türk futbolunun gelecek yıllarda çok şey beklediği Burak İnce ve Emre Demir de yer aldı. Medyascope Spor Servisi olarak The Guardian’ın listesini, sizin için derledik. Hem sporseverleri hem de Football Manager veya FIFA oynayanları yakından ilgilendiren listeyi üç bölüm halinde okuyacaksınız. Son bölüme cuma günü (28 Ocak) erişebilirsiniz.

Lesley Ugochukwu (Fransa)

Kulüp: Rennes

Mevki: Orta saha

Doğum tarihi: 26 Mart 2004

Rennes, futbolcu üretimine devam ediyor. Eduardo Camavinga’yı Real Madrid’e yolcu eden Fransız kulübü, bu bölgeyi Lesley Ugochukwu ile doldurmayı planlıyor. Savunmada da görev alabilen Ugochukwu, oyun stili ile Fransa futbolunun efsane ismi Marcel Desailly’yi andırıyor. Lesley Ugochukwu, şimdiye kadar 11 kez Rennes forması giydi ve bir gol attı. 

Lesley Ugochukwu’nun kariyerinden kesitler:

Linus Gechter (Almanya)

Kulüp: Hertha Berlin 

Mevki: Defans

Doğum tarihi: 27 Şubat 2004

Hertha Berlin forması ile ilk maçına 12 Eylül 2021 tarihinde Bochum karşısında çıkan Linus Gechter, stoper mevkisinde oynuyor. Arkadan oyun kurmada başarılı işlere imza atan Gechter, bu sezon takımı ile yedi karşılaşmada süre aldı. Genç futbolcunun fiziksel eksikliklerini gidermesi halinde iyi bir stoper olacağı düşünülüyor.

Youssoufa Moukoko (Kamerun)

Kulüp: Borussia Dortmund

Mevki: Forvet

Doğum tarihi: 20 Kasım 2004

Futbolseverler şimdiden Youssoufa Moukoko’nun ismini ezberledi. Borussia Dortmund forması giyen Moukoko, Bundesliga’da sahaya çıkan en genç oyuncu olma unvanının yanı sıra ligde gol atan en genç isim olarak da kayıtlara geçti. Ayrıca genç yıldız, 16 yıl 18 gün ile Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen en genç futbolcu unvanına da sahip. Kamerun asıllı Alman futbolcu, bu sezon takımı ile 11 karşılaşmaya çıktı fakat fileleri sarsmayı başaramadı. 

Youssoufa Moukoko’nun kariyerinden kesitler:

Abdul Fatawu Issahaku (Gana)

Kulüp: Dreams FC

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 8 Mart 2004

Afrika futbolunun son gözdelerinden Abdul Fatawu Issahaku, Steadfast FC’den kiralandığı Dreams FC’de forma giyiyor. Sol ayağını kullanan Issahaku, beklenmedik anlarda attığı ara paslar ile fark yaratıyor. Ganalı orta saha, 2021’de düzenlenen 20 Yaş Altı Afrika Uluslar Kupası’nda turnuvanın oyuncusu seçildi. 

Abdul Fatawu Issahaku’nun kariyerinden kesitler:

Giorgos Koutsias (Yunanistan)

Kulüp: PAOK

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 8 Şubat 2004

Henüz 16 yaşında Yunanistan Süper Ligi’nde ve UEFA Avrupa Ligi’nde forma şansı bulan Giorgos Koutsias, Yunanistan Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde düzenli olarak forma giydi. Giorgos Koutsias, gazeteci Kostas Bratsos’a göre PAOK’un Christos Tzolis’ten bu yana yetiştirdiği en büyük yetenek. 

Giorgos Koutsias’ın kariyerinden kesitler:

Kristian Hlynsson (İzlanda)

Kulüp: Ajax

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 23 Ocak 2004

Kristian Hlynsson, şimdiden 10 numaralı forma ile özdeşleşmiş durumda. Yaratıcı orta saha olarak oynamayı seven Hlynsson, 2020 yılının başında Breidablik’ten Ajax’a transfer oldu. İzlandalı futbolcu, rol model olarak Kevin De Bruyne ve Hakim Ziyech’i belirlemiş durumda. 

Kristian Hlynsson’un kariyerinden kesitler:

Himanshu Jangra (Hindistan)

Kulüp: Delhi FC

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 21 Temmuz 2004

Minerva Punjab akademisinden yetişen Himanshu Jangra, Hindistan futbolunun en heyecan verici ismi konumunda. Orta saha pozisyonunda oynayan Jangra, 2019 yılındaki Güney Asya 15 Yaş Altı Şampiyonası’nda ülkesi için yedi gol atarak takımını şampiyonluğa taşıdı.

Himanshu Jangra’nın kariyerinden kesitler:

Marselino Ferdinan (Endonezya)

Kulüp: Persebaya Surabaya

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 9 Eylül 2004

Marselino Ferdinan, 17. yaş gününden sadece iki gün sonra Persebaya Surabaya forması giydi ve kulüpte forma giyen en genç oyuncu oldu. 10 numara pozisyonunda oynayan Ferdinan, geçiş futbolu oynayan takımlar için ideal futbolcu. Hızı ve tekniği ile fark yaratan Endonezyalı futbolcunun gelecek yıllarda Avrupa’ya transfer olması bekleniyor. 

Marselino Ferdinan’ın kariyerinden kesitler:

Giacomo Faticanti (İtalya)

Kulüp: Roma

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 31 Temmuz 2004

Giacomo Faticanti, şimdiden Roma efsanesi Daniele De Rossi ile karşılaştırılmaya başlandı. Roma’nın alt yaş kategorilerinde kaptanlık bandını koluna geçiren Faticanti, kulüp tarihinde yerini almak istiyor. Orta sahada oynayan İtalyan futbolcu, baskılar altındaki soğukkanlılığı ile ön plana çıkıyor. 

Samuele Vignato (İtalya)

Kulüp: Monza

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 24 Şubat 2004

Chievo’da yetişen ve Monza’ya transfer olan Samuele Vignato, 10 numara pozisyonunda oynuyor. Milan, Inter, Juventus ve Bayern Münih tarafından takip edilen Vignato, oyun kurulumunun merkezinde olmayı seviyor. İtalyan futbolcu, bu sezon takımı ile 11 karşılaşmaya çıktı. Samuele Vignato, bu karşılaşmalarda bir gol ve bir asistlik performans sergiledi. 

Samuele Vignato’nun kariyerinden kesitler:

Karim Konate (Fildişi Sahili)

Kulüp: ASEC Mimosas

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 21 Mart 2004

Kolo Toure, Yaya Toure, Gervinho, Didier Zokora ve Emmanuel Eboue gibi yıldızları dünya futboluna sunan ASEC Mimosas’ın son hediyesi, santrfor bölgesinde oynayan Karim Konate. Konate, idol olarak Real Madrid’in yıldızı Benzema’yı görüyor. Çok yönlü bir forvet olarak nitelendirilen Karim Konate’nin 2022 Dünya Kupası elemeleri için Fildişi Sahili’nin kadrosuna çağrılması bekleniyor. 

Shio Fukuda (Japonya)

Kulüp: Kamimura Gakuen Lisesi

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 8 Nisan 2004

Kamimura Gakuen Lisesi’nde hem eğitim görüp hem de futbol hayatını sürdüren Shio Fukuda, Liselerarası Spor Festivali’nde attığı beş gol ile ülke çapında ses getirdi. 1 metre 74 santim uzunluğundaki Fukuda’nın fiziksel olarak ise güçlenmesi gerekecek. Japon futbolcu sadece 62 kilogram ağırlığında. Ancak santrfor bölgesinde oynayan Shio Fukuda’nın teknik kapasitesinin yüksek olduğu belirtiliyor. 

Shio Fukuda’nın kariyerinden kesitler:

Jesus Hernandez (Meksika)

Kulüp: Queretaro

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 9 Ocak 2004

Meksika Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde forma giyen Jesus Hernandez, 2021 yılının Ağustos ayında ilk profesyonel maçına çıktı. Hırslı yapısı ile dikkat çeken Hernandez’in takım oyununa olan katkısı da ön plana çıkan özelliklerinden.

Livano Comenencia (Hollanda)

Kulüp: PSV Eindhoven

Mevki: Defans 

Doğum tarihi: 3 Ocak 2004

Livano Comenencia, Hollanda 18 Yaş Altı Milli Takımı’nın kaptanı. Hollanda’nın yıldız futbolcusu Virgil van Dijk ile kıyaslanan Comenencia, bu kıyaslamaya rağmen kariyerine orta saha pozisyonunda devam etmek istiyor. Comenencia, kendisini şu cümleler ile tanımlıyor: ”Saha dışında diğer insanlara karşı kibar bir kişi olmak istiyorum ama sahada bir canavar olmalıyım.”

Ernest Poku (Hollanda)

Kulüp: AZ Alkmaar

Mevki: Forvet 

Doğum tarihi: 28 Ocak 2004

Hem merkez forvet hem de sağ kanatta oynayabilen Ernest Poku, hızıyla fark yaratıyor. AZ Alkmaar’ın alt yaş kategorilerinde eğitmenlik yapan Paul Brandenburg, Voetbal International’a verdiği bir demeçte Poku hakkında ”O çok özel bir futbolcu. Bizimle ilk gençlik turnuvası unutulmazdı. Avrupa’nın önde gelen birçok kulübünün yer aldığı Marveld Turnuvası’nda, Ernest en çok gol atan oyuncu oldu ve en iyi oyuncu seçildi’‘ diye konuştu. Ancak AZ Alkmaar, oyuncuyu uzun yıllar takımda tutmayı planlıyor. Ernest Poku, bu sezon A takımda altı karşılaşmada forma giydi.

Ri Il Song (Kuzey Kore)

Kulüp: 4.25 SC

Mevki: Sol kanat 

Doğum tarihi: 14 Ocak 2004

Ri Il Song’un Kuzey Kore’nin Heung-min Son’u olacağına inanılıyor. Sol kanatta forma giyen Song, savunma arkasına yaptığı sürpriz koşular ile fark yaratıyor. 

Dashmir Elezi (Kuzey Makedonya)

Kulüp: Shkendija Tetovo

Mevki: Sağ kanat 

Doğum tarihi: 21 Kasım 2004

Avrupa futbolunun yükselen değeri Kuzey Makedonya, Eljif Elmas’ın ardından bir yıldız adayına daha kavuşuyor. Sağ kanat pozisyonunda oynayan Dashmir Elezi, hızı ve teknik kapasitesi ile dikkatleri çekiyor. Ayrıca Elezi, yaptığı kaliteli ortalar ile rakip savunma oyuncularını tehdit ediyor. Shkendija Tetovo forması ile 30 maça çıkan Elezi, şimdiye kadar yedi gol attı

Dashmir Elezi’nin kariyerinden kesitler:

Andreas Schjelderup (Norveç)

Kulüp: Nordsjaelland

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 1 Haziran 2004

Norveç’in genç yeteneği Andreas Schjelderup, uzun süredir Avrupa futbolunun gündeminde. Ajax, PSV Eindhoven, Liverpool, Tottenham, Juventus ve Bayern Münih gibi kulüplerde denenen Schjelderup, rotasını Nordsjaelland olarak belirledi. 2021 yılının başında A takım kadrosuna yükselen Andreas Schjelderup, 10 numara pozisyonunda oynuyor ve top sürme becerisi ile ön plana çıkıyor. Nordsjaelland’ın ilerleyen yıllarda Schjelderup’u yüksek bir bonservis bedeli karşılığında satacağı düşünülüyor. 

Andreas Schjelderup’un kariyerinden kesitler:

Elias Solberg (Norveç)

Kulüp: Juventus

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 3 Mart 2004

Elias Solberg, 17 yaşında olmasına rağmen iki ezeli rakibi birbirine düşürdü. Milan efsanesi Paolo Maldini, Solberg’i takıma kazandırmak için bizzat görüşmeler yaptı. Ancak yetenekli orta saha, Juventus’u tercih etti. Elias Solberg, Ullensaker/Kisa’yı da attığı gol ile kümede tutmayı başarmıştı. 

Elias Solberg’in kariyerinden kesitler:

Julio Enciso (Paraguay)

Kulüp: Club Libertad

Mevki: Orta saha 

Doğum tarihi: 22 Ocak 2004

15 yaşında profesyonel olan Julio Enciso, iki yıl sonra ise Club Libertad’da düzenli şekilde forma giymeye başladı. Paraguay Milli Takımı ile Copa Amerika’da oynama fırsatı yakalayan Enciso, temposu ve top sürme yeteneği ile fark yaratıyor. Julio Enciso’nun doğal bir skorer olduğu da gözlerden kaçmıyor. Paraguaylı futbolcu, şimdiye kadar 51 kez formasını giydiği Club Libertad’a 10 gol ve beş asistlik katkı yaptı. 

Julio Enciso’nun kariyerinden kesitler:

Kaynak: The Guardian

Çeviren: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler