Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu – Mısır’ın rakibi Fas

Afrika Uluslar Kupası’nda son 16 turu heyecanı, dün (26 Ocak) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Mısır, Fildişi Sahili’ni, Ekvator Ginesi ise Mali’yi penaltı atışlarının ardından eleyerek adlarını çeyrek finale yazdırdı. Bu sonuçların ardından, Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri, Gambiya-Kamerun, Burkina Faso-Tunus, Mısır-Fas ve Senegal-Ekvator Ginesi şeklinde oluştu.

Mohamed Salah attı, Mısır turladı

Kamerun’da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda, son 16 turu heyecanı sona erdi. Douala Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Fildişi Sahili ile Mısır kozlarını paylaştı. Turnuvanın iki favorisinin mücadelesinde gol sesi çıkmadı. ”Erken final” olarak nitelendirilen maçın uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmadı. 

Mısır, penaltılarda rakibini 5-4 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Mısır’da çeyrek finali getiren penaltıyı Mohamed Salah kaydederken, Fildişi Sahili’nde Eric Bailly penaltı atışından faydalanamayan tek isim oldu. Galatasaray’da forma giyen Mostafa Mohamed, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve ilk uzatma devresinin başına kadar sahada kaldı. Sivassporlu Max Gradel ise maça ilk 11’de başlayıp 71 dakika süre aldı. 

Fildişi Sahili-Mısır karşılaşmasının özet görüntüleri:

Mısır, adını çeyrek finale yazdırdı.

Ekvator Ginesi, Mali’yi penaltı vuruşları ile geçti

Günün diğer maçında, Ekvator Ginesi ile Mali karşı karşıya geldi. Müsabakanın normal süresi ve uzatma devreleri, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Ekvator Ginesi, penaltı vuruşlarında rakibini 6-5 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Ekvator Ginesi’nde Nsue ve Pablo Ganet, penaltı kaçırırken, turnuvaya veda eden Mali’de Massadio Haidara, Hamari Traore ve Falaye Sacko, penaltıları değerlendiremeyen isimler oldu. 

Ekvator Ginesi-Mali karşılaşmasının özet görüntüleri:

Ekvator Ginesi, adını çeyrek finale yazdırdı.

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final eşleşmeleri, Gambiya-Kamerun, Burkina Faso-Tunus, Mısır-Fas ve Senegal-Ekvator Ginesi şeklinde oluştu. Çeyrek final heyecanı, 29 Ocak Cumartesi günü oynanacak Gambiya – Kamerun ve Burkina Faso – Tunus karşılaşmaları ile başlayacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.