Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MGK’dan Yunanistan’a uyarı, Ukrayna ve Rusya’ya sağduyu çağrısı

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 2022 yılındaki ilk toplantısı yaklaşık beş saat sürdü ve beş maddelik bir açıklama yapıldı. MGK bildirisinde Yunanistan, anlaşmalara aykırı bir şekilde adaları silahlandırdığı için uyarılırken Ukrayna-Rusya arasında yaşanan gerginlik konusunda ise sağduyu çağrısında bulunuldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantıdan sonra yayımlanan bildiride, Yunanistan’ın “Uluslararası hukuku pervasızca ihlal ettiği ve çarpıttığı” belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

“Yunanistan, diyalog ve işbirliği çağrılarımıza samimiyetle karşılık vermeye davet edilmiş, Ege ve Akdeniz’deki meşru hak ve menfaatlerimizin korunması hususundaki kararlılığımız tekraren hatırlatılmıştır.”

Ukrayna ve Rusya’ya sağduyu çağrısı

Toplantıda, Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilimin de ele alındığı belirtildi ve gerilimin artmasının kimseye bir faydasının olmayacağı vurgulanarak şöyle denildi:

Tüm taraflara sağduyu içinde tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulunulmuştur. Güney Kafkasya’da barış ve istikrarı güçlendirmek amacıyla kurulan mekanizmaların ve sarf edilen gayretlerin Türkiye ve Ermenistan başta olmak üzere, tarafların yapıcı ve samimi çabalarıyla ilerletilmesine atfedilen önem vurgulanmıştır.“

Toplantıda 2021 yılı değerlendirilmesinin yapıldığı ve 2022 yılında karşı karşıya kalınabilecek muhtemel gelişmeler ve bunlara karşı yürütülebilecek faaliyetlerin değerlendirildiği belirtilen bildiride şu görüşlere yer verildi:

“PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, Türkiye’nin milli birlik ve beraberliği ile bekasına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve dışında azim, kararlılık ve başarıyla icra edilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunuldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.