Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mostafa Mohamed hapis cezası alabilir: Mısırlı yıldızın yerine sınava giren arkadaşı gözaltına alındı

Galatasaray’ın yıldız santrforu Mostafa Mohamed, Mısır Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele ederken, hapis cezası ile sonuçlanabilecek bir olay ile gündeme geldi. Mısır’daki bir enstitüde eğitimini sürdüren Mohamed’in, kendisi yerine başka birini sınava soktuğu ortaya çıktı. Mohamed’in yerine sınava giren arkadaşı gözaltına alındı.

Mostafa Mohamed, kendisinin yerine başka birini sınava soktu

Galatasaray’ın Mısırlı santrforu Mostafa Mohamed’in başı, karıştığı bir sınav sahtekârlığıyla dertte. Mısır’ın Shabramant bölgesinde yer alan bir enstitüde eğitim hayatını sürdüren golcü futbolcunun, Mısır Milli Takımı ile Kamerun’da bulunduğu için giremediği sınavlara kendisi yerine bir arkadaşını soktuğu ortaya çıktı. Durumu fark eden güvenlik görevlileri, Mohamed’in yerine üç sınava giren kişiyi gözaltına aldı ve rapor hazırladı. Mısır Başsavcılığı ise suçunu itiraf etmesinin ardından, söz konusu sanığa soruşturma kapsamında dört günlük gözaltı kararı verdi.

Mostafa Mohamed’e yardım etmek vatani bir görev”

Al-Masry Al-Youm’un haberine göre, Mostafa Mohamed’in arkadaşı suçunu kabul etti. ”Mostafa Mohamed ülkemizi temsil ediyor. Geleceği konusunda yardım etmek istedim” diyerek kendisini savunan sanık, ifadesinin devamında yaptığının vatani bir görev olduğunu ve Mohamed’in sınıfta kalmasından çekindiği için yardım etmek istediğini söyledi.

Mısırlı yetkililer, Mohamed hakkında soruşturma açıldığını, Afrika Uluslar Kupası’ndan döndüğünde yıldız futbolcu hakkında işlem yapılacağını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler