Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 47 yıldır aranan seri katilin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiye 200 bin dolar ödül verilecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) San Francisco polisi, 1970’lerde kentin eşcinsel topluluğunun üyelerini hedef alan “The Doodler” olarak bilinen şüpheli bir seri katilin yakalanmasını sağlayacak bilgi için ödülü ikiye katladı.

San Francisco Polis Departmanı (SFPD), katledilen ilk insanın bulunduğu günden tam 47 yıl sonra, “The Doodler” lakaplı katilin, kimliğinin belirlenmesi, yakalanması ve mahkumiyetine yol açabilecek bilgileri sağlayanları 200 bin dolar ile ödüllendireceğini açıkladı. Daha önce, “The Doodler” isimli katilin bulunmasına yardımcı olacak kişilere verilecek ödül 100 bin dolardı.

Solda şüphelinin 1975 yılında çizilen robot resmi, sağda 2018’de tahmini yaşlanmasına göre çizilen robot resmi

SFPD, perşembe günü (27 Ocak), yıllardır süren soruşturmayla ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “27 Ocak 2022, 47 yıl önce meydana gelen ilk ‘Doodler’ cinayetinin yıldönümü. SFPD, seri cinayet zanlısının kimliğinin belirlenmesine, yakalanmasına ve mahkûm edilmesine yol açan bilgiler için ödülü 100 bin ABD Doları’ndan 200 bin ABD Doları’na yükseltti” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, katilin Ocak 1974 ile Haziran 1975 arasında San Francisco’nun “Ocean Beach” ve “Golden Gate Park” bölgelerindeki en az beş cinayetten sorumlu olduğu hatırlatıldı. Warren Andrews isimli bir kişinin, “The Doodler” lakaplı katilin katlettiği altıncı kişi olabileceği üzerinde duruldu, “katledilen altı kişinin hepsinin eşcinsel beyaz erkekler olduğuna inanıldığı” belirtildi.

“The Doodler” lakaplı katilin katlettiği ilk kişinin, 27 Ocak 1974 sabahı Ocean Beach’te birden fazla bıçak yarasıyla ölü bulunan 50 yaşındaki fabrika işçisi Gerald Cavanaugh olduğu biliniyor. Katledilenler arasında Joseph Stevens, Claus Christmann, Frederick Capin ve Harald Gullberg bulunuyor.

“The Doodler” lakaplı katilin saldırısına maruz bırakılanlardan biri polis ifadesinde, şüphelinin, kendisine karikatürist olduğunu anlattığını söylemişti. İsmi belirtilmeyen kişi ifadesinde, şüpheli ile Temmuz 1975’te barlar kapandıktan sonra bir lokantada buluştuğunu, burada zanlının kendisine “sanat okuluna devam ettiğini ve karikatürist olmak istediğini söylediğini” anlatmıştı. Saldırıya maruz bırakılan kişi zanlının, lokantadaki konuşma esnasında bir kağıdı karaladığına tanıklık ettiğini de belirtmişti. “The Doodler”in lakabının buradan geldiği biliniyor.

Kaynak: CNN

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.