Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Acun Ilıcalı’nın takımı Hull City’nin yeni teknik direktörü Şota Arveladze

İş insanı Acun Ilıcalı’nın satın aldığı Hull City, teknik direktörlük koltuğuna Şota Arveladze’nin getirildiğini duyurdu. Genç teknik direktör, İngiltere Championship ekibi ile 2,5 yıllık sözleşmeye imza attı. 

Hull City’nin yeni teknik direktörü Şota Arveladze 

İş insanı Acun Ilıcalı’nın satın aldığı İngiltere Championship ekiplerinden Hull City, geçtiğimiz günlerde, 2,5 senedir takımın başında olan Grant McCann ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Ilıcalı, McCann’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna Türk futbolunun tanıdık simalarından Şota Arveladze’yi getirdi. 48 yaşındaki Gürcü teknik direktör, İngiltere Championship ekibi ile 2,5 yıllık sözleşmeye imza attı. Hull City, 27 hafta sonunda topladığı 29 puan ile ligin 19. sırasında yer alıyor.

https://twitter.com/HullCity/status/1486779792527659008?s=20&t=GCFzlB4bb0LHYah5rEcuzw

”Ailem benimle gurur duyuyor”

Şota Arveladze, Hull City’ye imza attıktan sonra kulübün resmi sitesine açıklamalarda bulundu. Yeni başlayacak macerasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Arveladze, ”Bana bu fırsatı veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu sektörde olan herkes İngiltere’de çalışmak ister ve gerçekten çok mutluyum. Ailem benimle gurur duyuyor. Çok motiveyim ve bu kulübün sahip olduğumuz genç yeteneklerle ve kaliteyle iyi şeyler yapabileceğini göstermek için sabırsızlanıyorum” dedi.  

Şota Arveladze, Hull City taraftarlarına da mesaj göndermeyi ihmal etmedi. Swansea maçının öneminin altını çizen Arveladze, ”Swansea maçında taraftarla buluşmak için sabırsızlanıyorum. Gerçekten iyi futbol ve hücum futbolu göstermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ana hedef her zaman kazanmak olacak. Taraftarlar gelip sevdikleri kulüp için tezahürat yapmalı. Harika oyuncularımı var ve onları izlemekten zevk almalılar. Birlikte tezahürat yapalım ve birlikte kazanalım” diye konuştu.   

Özbekistan kariyeri başarılar ile dolu

Futbolculuk kariyerinde efsanesi olduğu Trabzonspor formasının yanı sıra Ajax, Glasgow Rangers, AZ Alkmaar ve Levante gibi takımlarda da top koşturan Şota Arveladze, teknik direktörlük kariyerine ise Hollanda’nın AZ Alkmaar takımında başladı. Bu kulüpte yardımcı antrenörlük yapan Arveladze, teknik direktörlüğe ise Kayserispor çatısı altında adım attı. Kasımpaşa, Trabzonspor ve Maccabi Tel Aviv’de de görev alan genç teknik direktör, en başarılı günlerini Özbekistan’da geçirdi. Pakhtakor takımını çalıştıran Şota Arveladze, üç yıllık görev süresinde iki Özbekistan Süper Ligi şampiyonluğu dahil beş kupa kazandı. Arveladze, aynı zamanda takımını Asya Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale ulaştırmayı da başardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.