Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı oyuncu sayısında değişikliğe gitti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1. Lig’de kulüplerin 2022-2023 sezonundan itibaren yedi yabancı oyuncuyu tescil ettirebileceğini açıkladı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 1. Lig ekiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, 2022-2023 sezonunda kulüpler, yedi yabancı oyuncu tescil ettirebilecek. Söz konusu sezon için bu sayı, daha önce beş olarak belirlenmişti.  

Yedi yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirecek kulüpler, bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmasına dikkat etmek zorunda kalacak. 

Öte yandan TFF, 2023-2024 sezonu için de beş olarak belirlediği yabancı oyuncu sayısını altıya çıkardı. Altı yabancı uyruklu futbolcuyu tescil ettirecek kulüplerde bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 2001 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması zorunlu kılındı. Spor Toto 1. Lig’de yer alan kulüpler, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında en fazla dört yabancı futbolcuyu aynı anda sahaya sürebilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.