Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final heyecanı başladı: Kamerun ve Burkina Faso, ilk yarı finalistler

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final heyecanı, dün (30 Ocak) oynanan iki karşılaşma ile başladı. Turnuvanın ev sahibi Kamerun, Gambiya’yı Karl Toko Ekambi’nin golleri ile 2-0 mağlup etti ve yarı finale yükselmeyi başardı. Günün diğer maçında Burkina Faso ile Tunus karşı karşıya geldi. Burkina Faso, Dango Ouattara’nın kaydettiği gol ile rakibini 1-0 mağlup ederek yarı finale yükselen diğer ekip oldu. Öte yandan attığı gol ile ülkesini yarı finale taşıyan Ouattara, 82. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Kamerun, sürprize izin vermedi

Kamerun’da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda, çeyrek final heyecanı başladı. Ev sahibi Kamerun, Douala Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Gambiya ile kozlarını paylaştı. Turnuvanın ilk gününden bu yana rakiplerine şans tanımayan Kamerun, Gambiya karşısında da zorlanmadı. Teknik direktörlüğünü 60 yaşındaki Portekizli Toni’nin yaptığı Kamerun, 50 ve 57. dakikalarda Karl Toko Ekambi’nin attığı iki gol ile rakibini mağlup etmeyi başardı. 

Gambiya’yı 2-0 yenen Kamerun, yarı finale yükseldi. Turnuvada beş kez şampiyonluk yaşayan ev sahibi, bugün (30 Ocak) oynanacak Mısır-Fas maçının galibi ile yarı finalde karşılaşacak. Yarı final karşılaşması, 2 Şubat tarihinde oynanacak. 

Kamerun-Gambiya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Kamerun-Gambiya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Karl Toko Ekambi seçildi. 

Burkina Faso, Tunus engelini tek gol ile aştı

Günün diğer maçında, Burkina Faso ile Tunus karşı karşıya geldi. Burkina Faso, rakibini 45+3. dakikada Dango Ouattara’nın attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve Kamerun’un ardından yarı finale yükselen diğer ekip oldu. Öte yandan attığı gol ile ülkesini yarı finale taşıyan Ouattara, 82. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Afrika Uluslar Kupası’nda 2013 yılında final oynama başarısı gösteren Burkina Faso, bugün (30 Ocak) oynanacak Senegal-Ekvator Ginesi maçının galibi ile 3 Şubat’ta yarı finalde karşılaşacak. 

Burkina Faso-Tunus karşılaşmasında maçın oyuncusu, Ibrahim Toure seçildi. 

Burkina Fasolu futbolcular, Tunus galibiyetinin ardından soyunma odasında büyük sevinç yaşadı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.