Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın kürsüye çıkardığı çocuk Kılıçdaroğlu’na “hain” dedi, Kılıçdaroğlu çocuğa sahip çıkılmasını istedi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Trabzon’da katıldığı açılış töreninde bir çocuğa mikrofon tutmasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da toplu açılış törenine katıldı ve açıklamalarda bulundu. Konuşmanın ardından Erdoğan ve bakanlar temsili kurdele kesti.

Erdoğan daha sonra törene katılan kitlenin arasından bir çocuğun sahneye çıkarılmasını istedi. Sahneye çıkan çocuk önce Erdoğan’a sarıldı, daha sonra Erdoğan ve bakanlara dönerek “Babam 10 yıldan beri yatıyor, onu çok özledim” dedi.

Erdoğan’dan mikrofonu isteyen çocuk, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili söylemlerde bulundu. Erdoğan’ın mikrofonu uzattığı çocuk kürsüde, “Arkadaşlar, Bay Kemal, Cumhurbaşkanı amcamın karşısında kim? O adam hain, hain. Burada adam, en iyi adam. Ona oyunuzu verin” dedi. Çocuğun Kılıçdaroğlu ile ilgili söylemlerine Erdoğan ve bakanların gülümsemesi dikkat çekti.

Bu olayın ardından pek çok kişi çocuğun sahneye çıkarılmasına tepki gösterdi.

“O daha çok küçük”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” diye yazdı.

Kılıçdaroğlu: “O güzel evladımızın hiçbir kabahati yok, kabahat onun tepesinde duran kişide

İzmit Belediyesi tarafından yapılan “Kocaeli Muhacir Evi”nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Görüntüyü izlediğimde emin olun paniğe kapıldım. Böyle bir şey hiç yaşamamıştım. Benim bütün çabam, evlatlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak. Kinden uzak, öfkeden uzak, herkesi sevgiyle kucaklayan, doğayla barışık gençlerin bu ülkenin geleceği ve umudu olduğu bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak, bunu istiyorum. Tablo beni çok üzdü. Arkadaşlarım paylaşmışlardı, ‘Paylaşımlarınızı süratle silin’… O çocuğun, o güzel evladımızın hiçbir kabahati yok. Kabahat onun tepesinde duran kişide.”

İmamoğlu: “Kınıyorum”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da tepkisini “Memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum” diyerek dile getirdi. İmamoğlu, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

“Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş ‘hain’ ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Erdoğan koltuğunu korumak için çocukları bile kullanmaya başladı. Korkunç bir video. Çocuklara kıyma Recep Tayyip Erdoğan!” diye yazdı.

İYİ Partili Usta: “Eserinizle övünebilirsiniz”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, “Ümit ederim bu rezalet bir kurgudur. Kurgu olmasından daha kötüsü ise, iktidar ve yandaşlarının zehirli dilinin 8-9 yaşındaki bir çocuğa bulaşmış olmasıdır. Her iki durumda da eserinizle övünebilirsiniz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.