Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uzmanlar tüm yönleriyle Rusya-Ukrayna krizini anlattı: Savaşa beş kala (mı?)

Dünyanın gözü kulağı uzunca bir süredir Ukrayna sınırında yaşanan gelişmelerde. Rusya, Aralık 2021’den bu yana Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker konuşlandırdı. Kimi uzmanlar, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin her an sıcak bir çatışmaya dönüşebileceğini düşünüyor. Peki tarafların istekleri neler? Rus dış politikasında Ukrayna nerede? Olası bir savaş durumunda Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve NATO müttefikleri nasıl yaptırımlar uygulayabilir? Taraflar arasındaki “diplomatik müzakereler” hangi aşamada? Hem Rusya hem de Ukrayna ile “iyi” ilişkileri bulunan Türkiye, bu gerilimin neresinde? Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür, Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimi konunun uzmanları Aydın Sezer, Prof. Dr. Emre Erşen, Dr. Habibe Özdal, Prof. Dr. Mitat Çelikpala ve Dr. Mühdan Sağlam ile birlikte tüm yönleriyle değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.