Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

18 sayıdan geri dönen Cincinnati Bengals, Kansas City Chiefs’i mağlup ederek 33 yıl sonra ilk kez Super Bowl’a katılmaya hak kazandı

NFL’in (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) Amerikan Futbolu Konferansı (AFC) aşamasında şampiyon belli oldu. Arrowhead Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta Cincinnati Bengals, 18 sayı geri düşmesine rağmen Kansas City Chiefs’i uzatmalarda 27-24 mağlup etti. Müthiş bir geri dönüşe imza atan Bengals, 33 yıl sonra ilk kez Super Bowl’a katılmaya hak kazandı.

Cincinnati Bengals, 33 yıl sonra ilk kez Super Bowl’da

NFL’de (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) dün gece (30 Ocak) büyük bir heyecan yaşandı. Amerikan Futbolu Konferansı’nda (AFC) finale yükselen Cincinnati Bengals ile Kansas City Chiefs, Arrowhead Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maçta kozlarını paylaştı. Kansas City Chiefs, saha ve seyirci avantajını maçın ilk bölümünde çok iyi kullandı. Oyun kurucu Patrick Mahomes ve forvet Harrison Butker’ın etkili performansıyla Cincinnati Bengals’e şans tanımayan ev sahibi, ikinci çeyreğin sonlarına doğru 21-3 gibi ezici bir skor ile rakibine üstünlük kurdu. 

İkinci yarıya etkili başlayan Cincinnati Bengals, büyük bir geri dönüşe imza attı. Savunmanın sertlik dozajını artıran Bengals, Mahomes’in ilk yarıdaki etkisini sınırlandırdı ve Kansas City Chiefs’in istediği hücumları bulmasını zorlaştırdı. Oyun kurucusu Joe Burrow’un önderliğinde dönüşüne hız veren Cincinnati Bengals, 52 yard mesafeden fg (field goal) yaparak skoru 24-21’e getirdi ve maçta öne geçmeyi başardı. Ancak pes etmeyen Kansas City Chiefs, son saniye sayısıyla maçı uzatmaya götürdü. 

Uzatma dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Yazı-tura atışını kazanan Kansas City Chiefs, maçın en kritik hücumunu oynama fırsatı elde etti. Ancak Vonn Christian Bell, Patrick Mahomes’i durdurmayı başardı ve Cincinnati Bengals’i oyunda tuttu. Çok kötü bir ikinci yarı geçiren Mahomes’in ikramını geri çevirmeyen Bengals, Evan McPherson’ın 33 yard mesafeden kaydettiği sayı ile şampiyonluğa ulaştı. Ve böylelikle müthiş bir geri dönüşe imza atan Bengals, 33 yıl sonra ilk kez Super Bowl’a katılmaya hak kazandı.

Cincinnati Bengals, Super Bowl finalinde 14 Şubat Pazartesi günü, Los Angeles Rams ile San Francisco 49ers arasında oynanacak karşılaşmanın galibi ile kozlarını paylaşacak

Vonn Christian Bell, Patrick Mahomes’in pasında araya girerek maçın seyrini değiştirdi. 

Cincinnati Bengals’in galibiyete uzandığı anlar:

Cincinnati Bengals’in oyun kurucusu Joe Burrow, maçın oyuncusu seçildi.

NBA’in yaşayan efsanesi LeBron James, Cincinnati Bengals’in galibiyetini Joe Burrow’un fotoğrafını paylaşarak kutladı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.