Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final heyecanı sona erdi: Mısır ve Senegal, yarı finale yükseldi 

Afrika Uluslar Kupası’nda çeyrek final heyecanı, dün (30 Ocak) oynanan iki karşılaşmanın ardından sona erdi. Mısır, uzatmalara giden karşılaşmada Fas’ı Mahmoud Trezeguet’in kaydettiği gol ile 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Günün diğer maçında ise Senegal, Ekvator Ginesi’ni 3-1 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Çeyrek final karşılaşmalarının ardından yarı final eşleşmeleri de belli oldu. Yarı finalde Burkina Faso-Senegal ve Kamerun-Mısır karşılaşmaları oynanacak. 

Mahmoud Trezeguet, Mısır’ı yarı finale taşıdı

Kamerun’da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda, çeyrek final heyecanı sona erdi. Ahmadou Ahidjo Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada, Mısır ile Fas kozlarını paylaştı. Turnuvanın iki favorisini karşı karşıya getiren maç büyük çekişmeye sahne oldu. Fas, maçın henüz altıncı dakikasında Sofiane Boufal’ın penaltıdan attığı gol ile öne geçti. İlk yarı, Fas’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

İkinci 45 dakikaya Mahmoud Trezeguet’i oyuna alarak başlayan Mısır, 53. dakikada Mohamed Salah ile beraberliği yakaladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol sesi çıkmayınca maç uzatmalara taşındı.

Bir dönem Kasımpaşa forması giyen Mahmoud Trezeguet, Salah’ın asistinde 100. dakikada fileleri sarsarak Mısır’ı yarı finale taşıyan isim oldu. Galatasaray’da top koşturan Mostafa Mohamed, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 111 dakika sahada kaldı. 

Fas’ı 2-1 yenerek yarı finale yükselen Mısır, 2 Şubat tarihinde ev sahibi Kamerun ile karşı karşıya gelecek. 

Mısır-Fas karşılaşmasında maçın oyuncusu, Mohamed Salah seçildi. 

Senegal, Ekvator Ginesi’ni rahat geçti

Günün diğer maçında Senegal ile Ekvator Ginesi karşı karşıya geldi. Turnuvanın favorileri arasındaki Senegal, rakibi karşısında zorlanmadı. Aliou Cisse’nin ekibine galibiyeti getiren golleri; Famara Diedhiou, Cheikhou Kouyate ve Ismaila Sarr kaydetti. Ekvator Ginesi’nin maçtaki tek golünü ise Jannick Buyla attı. 

Ekvator Ginesi’ni 3-1 yenerek yarı finale yükselen Senegal, 3 Şubat’ta Burkina Faso ile kozlarını paylaşacak. 

Senegal-Ekvator Ginesi karşılaşmasında maçın oyuncusu, Nampalys Mendy seçildi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.