Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Gerekirse kabinede yeni değişiklik olur, elektrik tüketim tarifesini yeniden belirledik”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada kabinede gerektiğinde yeni değişiklikler yapılacağını söyledi. Elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdiğini belirten Erdoğan, “Aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” dedi. Böylece en alt fiyat tarifesi olan 1,37 TL’den ücretlendirilecek konut kullanımı aylık 60 kilovatsaat artırılmış oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalar yaptı. Erdoğan, 1 Ocak 2022 itibariyle geçerli olan ve elektrik faturalarını önemli ölçüde artıran kademeli tarifedeki kullanım sınırlarının değişeceğini söyledi ve “Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine ilgili kurumlara elektrik faturalarını yeniden düzenleme talimatını verdik. Bu çerçevede aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz” dedi. 

“Görevden affını isteyen” Abdulhamit Gül’ün yerine, Bekir Bozdağ’ı Adalet Bakanı olarak atayan Erdoğan, “Yeni yönetim sisteminin ilk kabinesini kurduğumuz 2018 yılından bu yana altı bakanımız değişti. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” diye konuştu.

“Sanayide enerji kesintileri İran tarafındaki arızadan kaynaklanıyordu”

Sanayide yapılan enerji kesintilerini önemli ölçüde azalttıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: “İran tarafındaki bir arıza nedeniyle doğalgaz arzında bir azalma ortaya çıkmıştı. Arızanın giderilmesini önümüzdeki aylara bırakarak İran’la gaz akışını yeniden başlattık. Ayrıca Azerbaycan hattından aldığımız doğalgaz miktarını da arttırdık. Tuz Gölü ve Silivri’deki doğalgaz depolama tesislerini devreye soktuk.”

Erdoğan, üç yeni paketle KOBİ’lere 60 milyar liralık kefalet limiti açtıklarını söyledi ve “Amacımız tedarik sürecinde sürekliliği sağlayacak, yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluşturmaktır” diye konuştu. Erdoğan, engellilere yönelik ilk memur atamasının da 8 Şubat’ta yapılacağını söyledi. 

“Doğal afetlerle mücadelede dünyaya örnek ülkeyiz”

Deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerle mücadelede Türkiye’nin dünyaya örnek olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Elazığ ve Malatya, İzmir depremleri, Karadeniz bölgelerinde sel felaketi, Akdeniz ve Ege’deki yangınlarla bunu tekrar tekrar ispatladık. Avrupa’daki bazı şehirlerde yaşanan sel felaketlerinde ortaya çıkan altyapı, üstyapı kayıpları yıllardır telafi edilememişken biz birkaç haftada arama kurtarma, bir yılda da yeni konut inşası çalışmalarını tamamlayabilen bir yönetim sergiliyoruz.”

İnsansız hava aracı (İHA) sayısını sekize, helikopter sayısını 55’e çıkarttıklarını belirten Erdoğan, yapay zekâ uygulamalarıyla yangın riskini ve seyrini takip edecek bir sistem kurduklarını söyledi.

“Ne kadar terör örgütü varsa üzerimize salmaya kalktılar”

Diplomatik hançer, gizli açık oyunlarla tökezletmeye çalıştılar. PKK, FETÖ, DEAŞ’a kadar ne kadar terör örgütü varsa üzerimize salmaya kalktılar. Bizi aşımızla, işimizle, evlatlarımızın geleceğiyle tehdit ettiler” diyen Erdoğan, ortaya çıkan yüksek enflasyondan, hayat pahalılığından milleti koruyacak adımları attıklarını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.