Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mason Greenwood taciz ve saldırı şüphesiyle gözaltına alındı – Manchester United oyuncuyu kadro dışı bıraktı

Manchester United’da forma giyen Mason Greenwood, eski kız arkadaşına uyguladığı şiddet ve cinsel istismar iddiaları nedeniyle gözaltına alındı. Eski kız arkadaşı Harriet Robson’ın paylaştığı video ve ses kayıtlarının ardından Manchester United tarafından kadro dışı bırakılan Greenwood hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Mason Greenwood, taciz ve saldırı şüphesiyle tutuklandı

Harriet Robson ve Mason Greenwood

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United’da forma giyen Mason Greenwood, eski kız arkadaşı Harriet Robson’a uyguladığı şiddet ve cinsel istismar iddiaları nedeniyle gözaltına alındı. Skandal, Harriet Robson’ın Instagram hesabından paylaştığı video ve ses kayıtlarının ardından gün yüzüne çıktı. ”Greenwood’un gerçekte bana ne yaptığını bilmek isteyenlere…” notuyla bir video paylaşan Robson’ın vücudunun birçok yerinde morluklar olduğu görüldü. Genç manken, videonun dışında 22 Ekim tarihinde kaydedildiği belirtilen bir ses kaydı da yayınladı. İddialara göre, kayıttaki seslerin Greenwood ve Robson’a ait olduğu ve 20 yaşındaki futbolcunun eski kız arkadaşını cinsel ilişkiye zorladığı belirtildi. Mason Greenwood’ın bu tavrına karşın Harriet Robson’ın cinsel ilişkiye girmek istemediği de ses kaydındaki konuşmalarda yer aldı. Öte yandan Harriet Robson, Instagram hesabından yaptığı paylaşımları bir süre sonra sildi. 

”Gözaltına alındığını doğrulayabiliriz” 

Manchester polisi, Harriet Robson’ın paylaştığı video ve ses kayıtlarının ardından Mason Greenwood hakkında soruşturma başlattı ve 20 yaşındaki futbolcuyu gözaltına aldı. Konu ile ilgili İngiliz basınına konuşan bir polis sözcüsü, ”Manchester polisi bugün erken saatlerde, bir kadın tarafından sosyal medyada yayınlanan, fiziksel şiddet olaylarını içeren görüntülerden ve videolardan haberdar edildi. Soruşturma başlatıldı ve 20’li yaşlarında bir adamın tecavüz ve saldırı şüphesiyle gözaltına alındığını doğrulayabiliriz” dedi. Polis sözcüsü, sorgusu süren Greenwood’un soruşturma kapsamında gözaltında kalacağını da belirtti. 

Manchester United, Mason Greenwood’u kadro dışı bıraktı

Manchester United, eski kız arkadaşına şiddet uyguladığı ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Mason Greenwood’un bir sonraki duyuruya kadar antrenmanlarda ve maçlarda yer alamayacağını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada ”Sosyal medyada dolaşan görüntü ve iddialardan haberdarız. Gerçekler ortaya çıkana kadar başka bir yorum yapmayacağız. Manchester United hiçbir şekilde şiddeti tasvip etmez” denildi.  

Nike, durumu yakından takip ettiklerini açıkladı

Greenwood’un sponsoru Nike da gelişmeler hakkında, şirketin iddialar nedeniyle “derin endişe duyduğunu” ve “durumu takip edeceklerini” belirten bir açıklama yaptı.

Mason Greenwood’un ilk vukuatı değil

Phil Foden ve Mason Greenwood

17 yaşında Paris Saint-Germain karşısında sahaya çıkarak Manchester United’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde forma giyen en genç futbolcusu olan Mason Greenwood’un, İngiliz futbolunun geleceğine damga vurması bekleniyordu. Ancak Greenwood’un adı, saha içinden çok saha dışı olaylar ile gündeme gelmeye devam ediyor. İngiltere Milli Takımı ile 2020’nin Eylül ayında UEFA Uluslar A Ligi 2. Grup maçı için İzlanda’ya giden Greenwood, takım arkadaşı Phil Foden ile kaldıkları otel odasına iki kadın çağırarak koronavirüs önlemlerini ihlal etmişti. İki yıldız adayı, olayın ortaya çıkmasının ardından kamuoyundan özür dilemişti. Menajer Gareth Southgate, iki futbolcuyu da kadro dışı bırakmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.