Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABB Teftiş Kurulu, 2015’teki bir ihalede 950 milyon TL’lik usulsüzlük tespit etti, Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Teftiş Kurulu, 2015 yılındaki “belediyeye ait tesislerin bitkisel, inşaat, tesisat, elektrik bakım ve onarım hizmet alımı işi” ihalesinde toplam 950 milyon TL’lik usulsüzlük tespit etti. Kurul, dönemin ABB Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

2020 yılında savcılığa intikal eden söz konusu ihale kapsamında, 576 milyon 677 bin Türk Lirası (TL) “kamu zararı tespit edildiğini” iddia eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Melih Gökçek hakkında 2020 yılında suç duyurusunda bulunmuştu. Teftiş Kurulu son incelemesinde, aynı ihalede 381 milyon 835 bin TL’lik bir usulsüzlük daha tespit etti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılında ABB’nin ihaleye açtığı, “Ankara İl Sınırları İçerisinde Bulunan Parklar, Refüjler, Yan Bantların Yeşil Alanları, Piknik Alanları, Rekreasyon Alanları, Mezarlıklar, Havuzlar ve Göletler ile Belediyeye Ait Tesislerin Bitkisel, İnşaat, Tesisat, Elektrik, Bakım ve Onarım Hizmet Alımı İşi” için 2019 yılında başlatılan incelemeler neticesinde “hukuka ve sözleşmeye aykırı işlem ve ödemeler” tespit edildiği belirtildi. 

“Usulsüzlüklerin rakamı 1 milyon TL’ye dayandı” iddiası 

ABB Teftiş Kurulu tarafından bu yılın ocak ayında hazırlanan raporda ise “yaklaşık maliyet hesaplamalarının tekniğe aykırı olduğu ve yüksek tutarlarda gereksiz iş artışları ve ödeme gerçekleştirildiğine” yer verildi. Teftiş Kurulu’nun raporlarına göre ABB, 2015 yılındaki ihale nedeniyle toplam 958 milyon 512 bin 143 TL zarara uğratıldı. ABB, aralarında Gökçek’in de olduğu şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.