Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli’den Ekrem İmamoğlu’na istifa çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bahçeli, sözlerine Ukrayna’daki gerilim hakkında değerlendirmelerde bulunarak başladıktan sonra muhalefet partilerini, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, sanatçı Sezen Aksu’yu ve gazeteci Sedef Kabaş’ı hedef aldı. Bahçeli, “Bizim dileğimiz büyükşehir belediye başkanının görevinden affını bir an evvel talep etmesi ve daha fazla hasara yol açmadan İstanbul’un önünü açmasıdır” dedi.

“Balığa tuz döktü, yollara dökemedi”

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçen hafta İstanbul’daki kar yağışının ardından yaşanan sorunlardan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu sorumlu tuttu. MHP lideri, İmamoğlu için, “Birleşik Krallık’ın Türkiye Büyükelçisi ile 25 gün önce programlanan randevusunu aklında tutan İBB Başkanı, Meteoroloji’nin uyarılarını bir türlü hatırlayamamıştır. Balığa tuz dökmüştür ama yollara tuz dökememiştir” dedi.

CHP’nin büyükelçilerle görüşmesi 

İmamoğlu’nu eleştirmeye devam eden Bahçeli, “Bir büyükelçiyi 16 milyondan daha çok önemseyen şahsa Türk-İslam medeniyetinin en büyük kenti nasıl emanet edilecek?” derken Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) büyükelçilerle yaptığı görüşmelere de şu sözlerle göndermede bulundu:

“Son zamanlarda ülkemizdeki büyükelçilerle CHP’nin özel ve düşündürücü bağlantısı var. CHP’nin büyükelçilerle düşüp kalkması tesadüf olmayıp demokrasi dışı ve milli irade karşıtı bir arayış ve özlemdir.”

MOBESE tartışması

Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE görüntülerinin kamuoyu ile paylaşılmasını da yorumlayan Bahçeli, “Kar yağışını ve İstanbul’un dramını konuşmazlar ama MOBESE’yi konuşurlar. Şiddetli kar yağışı varken balıkçıda hangi gizli emellerin peşinden koştuğunuzu söyleyin” dedi.

İmamoğlu’na istifa çağrısı

Bahçeli, İmamoğlu’nu istifaya da davet etti:

“Sayın Abdulhamit Gül’ün istifasını MOBESE’ye bağlayan CHP’nin algı oyunları tutmayacaktır. Bizim dileğimiz büyükşehir belediye başkanının görevinden affını bir an evvel talep etmesi ve daha fazla hasara yol açmadan İstanbul’un önünü açmasıdır.”

Trabzon’da yaşananlar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki açılış töreninde yanında yer alan çocuğun ana muhalefet lideri hakkında kullandığı ifadelere de değinen Bahçeli, “Henüz 10 yaşında olan çocuk cumhurbaşkanına ‘amca’ derken Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ demiştir. Bu yavrumuzu böylesi bir tercihe zorlayan gelişmeler nelerdir ?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır açıklamasına tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer” cümlesini de eleştiren Bahçeli, “Demokrasiye ulaşan yol aranıyorsa, başkentimiz Ankara’nın tertemiz ve geniş yolları aziz milletimizin her ferdine sonuna kadar açıktır ve açık kalacaktır” diye konuştu. 

Sedef Kabaş ve Sezen Aksu’yu hedef aldı

MHP Genel Başkanı, gazeteci Sedef Kabaş ve sanatçı Sezen Aksu’yu da hedef aldı. Kabaş için, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek, büyükbaş hayvan benzetmesi yapmak ifade ve düşünce hürriyeti sayılamaz. Bu tip bir kötü söz terbiyesizliktir ve suçtur” diyen Bahçeli, Sezen Aksu için ise “Hazreti Adem ile Hazreti Havva’ya cahil demek sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de MHP selin akıntısına kapılamaz” ifadelerini kullandı. 

Ukrayna meselesi

Devlet Bahçeli, Ukrayna’daki son durumu da değerlendirdi. Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Bahçeli, Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde arabuluculuk rolü üstlenebileceğini söyledi:

”Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ancak bu ülkeyle dostane ve yapıcı ilişkileri bulunan üçüncü taraf ülke ile sağlanabilecektir. Bu ülke kuşkusuz Türkiye’dir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın aktif, samimi ve ilkeli ilişkileri, hem Ukrayna hem Rusya ile aynı anda konuşma ayrıcalığı ülkemizin arabuluculuk rolünü tahkim etmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.