Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Zemmour’un danışmanı hakkında tecavüz soruşturması

Fransa’da nisan ayında düzenlenecek seçimlerde yarışacak aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour’un danışmanı Olivier Ubeda hakkında tecavüz iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Le Monde gazetesinin haberine göre, aşırı sağcı Fransa cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour’un danışmanı Olivier Ubeda hakkında geçen yıl yanında staj yapan 18 yaşındaki bir erkeğe tecavüz ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Olivier Ubeda

Paris Savcılığı Le Monde’a, Ubeda hakkında soruşturma başlatıldığını doğruladı.

Savcılık, mağdurun 9 Aralık 2021’de suç duyurusunda bulunduğunu ve savcılığın da 10 Aralık 2021’de Ubeda hakkında soruşturma açtığını bildirdi.

BMF-TV’nin temasa geçtiği Ubeda ise suçlamaların asılsız olduğunu söyledi ve Zemmour’un kampanyasını karalamak için planlandığını öne sürdü. Zemmour’un çevresinin AFP’ye yaptığı açıklamaya göre Zemmour ve Ubeda gün boyunca telefonda görüştü ve Ubeda “şu an için” görevinde kaldı.

Ubeda daha sonra sosyal medya hesabından “Senaryo güzel yazılmış” mesajını paylaştı:

Siyasal iletişim uzmanı olan ve eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin seçim kampanyasında da çalışan Ubeda’nın yarın (2 Şubat) soruşturma kapsamında polise ifade vermesi bekleniyor.

Kaynak: Le Monde

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.