Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görevi kadınlara ve çocuklara kalaşnikof kullanmayı öğretmekti: IŞİD’in kadın taburunun lideri yakalandı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı Allison Fluke-Ekren, IŞİD’in sadece kadınlardan oluşan bir taburunun liderliğini üstlenme ve ABD’de saldırı planlama suçlamasıyla yakalandı ve FBI’a teslim edildi. Fluke-Ekren’in ailesi terör suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu için kendisiyle iletişim kurmak istemiyor.

IŞİD militanlarının eşlerinden oluşan “Katibe Nusaybah” adlı tabura liderlik etmek ve ABD topraklarına saldırı planlama suçlamasıyla Suriye’de yakalanan 42 yaşındaki Amerikan vatandaşı Allison Fluke-Ekren, FBI’a teslim edildi. Fluke-Ekren’in yabancı terör örgütüne destek verme suçuyla ABD’de yargılanması bekleniyor.

Suriye’de kadınları ve çocukları, silah ve intihar yelekleri kullanmaları için eğitmek ile suçlanan Fluke-Ekren 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor. 

Görevi kadın ve çocuklara intihar yeleği kullanmayı öğretmek”

Fluke-Ekren, IŞİD içindeki birincil rolünün, kadınlara ve çocuklara tüfekler, el bombaları ve intihar yeleklerine kadar çeşitli silahları kullanmayı öğretmek olduğu iddia edildi. Fluke-Ekren aynı zamanda yakın ABD’de bir alışveriş merkezinin garajına bir saldırı planlama suçundan da yargılacak.

Allison Fluke-Ekren

Ailesi görüşmek istemiyor

Fluke-Ekren’in perşembe günü (3 Şubat) yapılması planlanan duruşmaya kadar gözaltında kalacağı belirtildi. Bu sırada savcıların kendisine, ailesinin kendisiyle görüşmek istemediğini söyledikleri belirtildi. 

Yetkililer Fluke-Ekren’in, 2011’de Libya’ya taşındığını ve 2012’de IŞİD militanı kocası ile Suriye’ye kaçak şekilde girdiğini belirtti. Fluke-Ekren’in eşi, bir hava saldırısında öldürülmeden önce IŞİD’in keskin nişancısıydı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.