Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: “Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Geçen hafta Twitter hesabı üzerinden anlattığı usulsüz ihalenin detaylarını paylaşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Yolsuzluk deyince senin adın en ön sırada yer alıyor, bunu bilmeyen mi var? Bütün Türkiye ve dünya biliyor” sözleriyle yüklenirken muhalefetin bir araya gelerek iktidarın ezberini bozduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“Anlaşmaya Hazine kefil oldu”

Geçen hafta kamuoyu ile paylaştığı ihalenin detayları hakkında bilgi veren CHP lideri, ilk ihaleyi kazanan firmanın kendi finansmanını karşılayacakken ihalenin iptal edildiğini, 2020 yılında partisinin “beşli çete” diye nitelendirdiği şirketlerden birine aynı projenin “ikram edildiğini” söyledi. Proje için yurtdışından para talep edildiğini ve 1 milyar 238 milyon 421 bin euro kredi anlaşması imzalandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, anlaşmaya Hazine’nin kefil olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu konuşması sırasında ihaleyle ilgili belgeyi de gösterdi:

“Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız”

Kendisine yanıt veren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Sen ihale komisyonunda değilsin, sen talimat veren makamdasın. Ben yolsuzluk belgelerini açıklamayacağım. Arkadaşlarımız tek tek açıklayacak. Senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız, meraklanma” diyerek seslendi.

“Yolsuzluk deyince senin adın en ön sırada yer alıyor”

Erdoğan’a yolsuzluk iddiaları üzerinden yüklenmeye devam eden Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk deyince senin adın en ön sırada yer alıyor, bunu bilmeyen mi var? Bütün Türkiye ve dünya biliyor. Bunu bildikleri için ‘Senin mal varlığını inceleriz’ dediler, gıkın çıkmadı” diye konuştu. 

“Muhalefet, iktidarın ezberlerini bozuyor”

Muhalefetin, iktidarın bütün ezberlerini bozduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Geliyor gelmekte olan” diyerek iktidara yürüdüklerini ileri sürdü: “Saray ve şürekâsı önce sistemi değiştirip ömür boyu bu işi götürebileceklerini söyledi. Ancak biz muhalefet partileri olarak demokrasi için bir araya geldik ve birinci ezberlerini bozduk. İkinci propaganda başladı, kazanamayacağımızı söylediler. Yerel seçimlerde kazandığımızı gördüler, bu ezberlerini de bozduk. Şimdi üçüncüyü yapacağız. Bu memleketi sizin takımınızdan çok daha güzel yöneteceğiz. Geliyor gelmekte olan.”

“Devleti kendi ailesinin isteklerine boyun eğecek hale getirdi”

Erdoğan’ın AKP’yi kuranları ve partinin “akil insanlarını” tasfiye ettiğini belirten CHP lideri, “Partiyi ailesine peşkeş çekti. Ailesi devlete yön veriyor. Devleti kendi ailesinin isteklerine boyun eğecek hale getirdi. Cumhuriyet tarihinde görmediğimiz bir olay” dedi.

Doğalgaz kesintileri

Ekonomideki sorunlara da değinen Kılıçdaroğlu, konuşmasında doğalgaz kesintilerine ve Merkez Bankası’nın politikalarına yer verdi. Doğalgaz kesintilerine dair uzun zamandır uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu açıklamayı yaptığımdan beri depolardaki gaz devamlı azaldı. Doğalgaz kesintilerinin bu kadar arttığı başka bir dönem olmadı” derken Merkez Bankası için ise, “Merkez Bankası’nın tek işlevi Türk Lirası basmak olarak kaldı. Yöneticileri akıllarını çalıştırırsa görevden alınıyorlar” diye konuştu.  

İl başkanlarına afiş talimatı

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda bir afiş göstererek, afişin partinin bütün il başkanlarına dağıtıldığını ve bulundukları şehirlere asılmasını istediğini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.