Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (93): Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esra Erol’a, “korunan çocuklar”

Sevilay Çelenk, Yeri Gelmişken’de bu hafta kamuoyunda sansür genelgesi olarak anılan “Basın yayın faaliyetlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi” ile bu genelge ışığında siyasal iktidarın ve yandaş medyanın çocukların ve gençlerin korunması meselesine dair ufkunu tartışıyor. Çelenk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon mitinginde eline mikrofon verilerek ana muhalefet liderine hakaret ettirilen 10 yaşındaki çocuktan Esra Erol’un programında ağır sözlerle azarlanan ve ifşa edilen 18 yaşındaki genç bir kadına, bu hafta yaşanan iki olay etrafında “koruma” iddiasının ideolojik karakterini ve çelişkilerini değerlendiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.