Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhur İttifakı’nın kaleleri – İstanbul-Sultangazi: “Erdoğan’a sekiz kere oy verdim, bir daha vermem”

“Cumhur İttifakı’nın kaleleri” haber serisinde bugün (2 Şubat), İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın yüksek oy aldığı ilçelerden Sultangazi’deki vatandaşlara, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da katıldığı açılış töreninde konuşan bir çocuğun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” demesi hakkındaki düşüncelerini sorduk.

İstanbul-Sultangazi, Cumhur İttifakı’nın 23 Haziran 2019 yerel seçimlerinde yüzde 57,5 ile en yüksek oy aldığı ilçelerden biri.

Sultangazi’de kahvehanede konuştuğumuz bir vatandaş, önceki sekiz seçimde AKP’ye oy vermiş olmasına rağmen artık oy tercihini AKP’den yana kullanmayacağını dile getirdi ve Trabzon’da mikrofon uzatılan çocuğun, Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” demesinin yanlış olduğunu söyledi.

Vatandaşlar siyasilere tepkili

Sultangazi’de yaşayan ve daha önce AKP’ye oy vermediğini söyleyen bir vatandaş ise Trabzon’daki görüntüleri üzülerek takip ettiğini, bir çocuğun bu kelimeyi kullandıktan sonra yanındaki siyasi isimlerin gülerek karşılık vermesini doğru bulmadığını belirtti.

Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ramazan Altan da Medyascope‘a konuştu. Altan, “Yapılan ilk seçimlerde değişimin Sultangazi’den başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Altan, Cumhur İttifakı’nın Sultangazi’yi kale olarak görmesine rağmen ilk seçimlerde ciddi oranda oy kaybedeceğini düşünüyor.

Endişeli muhafazakâr” yorumu

Ramazan Altan uzun bir süre DEVA ve Gelecek Partisi’nin gündemde tuttuğu “endişeli muhafazakârlar” konusu hakkında ise “Muhafazakâr kitlelerin bir endişesi olabilir ama bu endişeyi ben yersiz görüyorum. Bu AKP’nin kendini içinde oluşturmuş olduğu bir algı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.