Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır’da vaka sayısı iki haftada beş kat arttı – Dr. Halis Yerlikaya: “Testlerin yüzde 60’ı pozitif, salgın kendi haline bırakıldı”

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Diyarbakır’da koronavirüs vakalarında son iki haftada beş katlık artış yaşanırken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Doktor Halis Yerlikaya, salgının kendi haline bırakıldığını söyledi. Yerlikaya, son bir haftada günlük 1500 olan vaka sayısının 2 bin 500’e çıktığını belirterek yapılan testlerin yüzde 60’ının pozitif çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın salgının başından bu yana süreci şeffaf yürütmediğini sürekli gündeme getirdiklerini söyleyen Halis Yerlikaya, Omicron varyantı ile birlikte artan vaka sayısı nedeniyle hastanelerin yeni servisler açmak zorunda kaldığını belirtti.

Vaka sayısının katlanarak artmasının şimdilik servislerden çok, yoğun bakımda yatan hasta sayısını etkilediğine dikkat çeken Yerlikaya, “Özellikle 65 yaş ve üstü ve eksik aşılılarda ciddi anlamda sıkıntı yaratan bir durum ile karşı karşıyayız. Salgın kendi haline bıkılmış bir durumda. Bakanlık verilerine göre, iki yıllık salgın döneminin şu anda en yüksek pikini yaşıyoruz. Bakanlık günlük 100 bin vaka diye açıklama yapıyor ancak bize göre bu oran 300 bin civarında” dedi.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede aşılama oranının hâlâ çok düşük olduğunu belirten Yerlikaya, “Tam aşılıların oranı yüzde 20, bir an önce aşılanma seferberliği başlatılması gerekiyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.