Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda Burkina Faso’yu mağlup eden Senegal finale yükseldi

Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final heyecanı, dün (2 Şubat) oynanan Burkina Faso-Senagal karşılaşması ile başladı. Senegal, rakibini Abdou Diallo, Idrissa Gueye ve Sadio Mane’nin attığı goller ile 3-1 mağlup ederek finale yükselmeyi başardı. Turnuvaya yarı final aşamasında veda eden Burkina Faso’nun maçtaki tek golünü, Blati Toure kaydetti. Senegal’in finaldeki rakibi ise bugün (3 Şubat) Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak Kamerun-Mısır karşılaşmasının ardından belli olacak. 

Senegal, Afrika Uluslar Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu

Kamerun’da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda, yarı final heyecanı başladı. Ahmadou Ahidjo Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada, Burkina Faso ile Senegal kozlarını paylaştı. Düşük tempoda geçen ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna ağırlığını koyan Senegal, aradığı golü 70. dakikada Abdou Diallo ile buldu. Diallo’nun golü ile sarsılan Burkina Faso, 76. dakikada kalesinde bir gol daha gördü. Savunmanın yaptığı büyük hata sonrası top ile buluşan Sadio Mane, ceza sahasına hareketlenen Idrissa Gueye’ye pasını çıkardı. Mane’nin pasında meşin yuvarlağı boş kaleye yollayan Gueye, aradaki farkı ikiye çıkaran isim oldu. Blati Toure’nin 82. dakikadaki golü ile umutlanan Burkina Faso’yu yıkan gol ise bitime üç dakika kala geldi. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’da forma giyen Sadio Mane, yaptığı aşırtma vuruş ile fileleri sarsmayı başardı. 

Burkina Faso’yu 3-1 mağlup eden Senegal, Afrika Uluslar Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu. Senegal’in finaldeki rakibi ise bugün (3 Şubat) Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak Kamerun-Mısır karşılaşmasının ardından belli olacak.

Müsabakanın özeti:

İlk finalist Senegal:

Burkina Faso-Senegal karşılaşmasında maçın oyuncusu, Sadio Mane seçildi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.