Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilyalı efsane solbek Roberto Carlos, 48 yaşında futbola geri dönüyor

Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Brezilyalı efsane futbolcu Roberto Carlos, İngiltere amatör lig takımlarından Bull In The Barne ile bir maçlık sözleşme imzaladı.

Roberto Carlos, futbola geri dönüyor

İspanya LaLiga ekiplerinden Real Madrid’in efsane futbolcusu, bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Roberto Carlos, yeniden sahalara dönmeye hazırlanıyor. 31 Ocak 2016 tarihinde kariyerine nokta koyan Brezilyalı yıldız, İngiltere’nin amatör takımlarının mücadele ettiği Sunday League ekiplerinden Bull In The Barne ile bir maçlık sözleşme imzaladı. 

Sadece 5 sterlin ödeyerek eBay’deki “Rüya transfer çekilişi”ne katılan Bull In The Barne kulübü, bu çekilişin ardından Roberto Carlos ile sözleşme imzalamaya hak kazandı. 48 yaşındaki Brezilyalı yıldız, İngiliz takımının şubat ayında oynayacağı bir karşılaşmada süre alacak. Roberto Carlos, müsabakaya yedek kulübesinde başlayacak. 

Roberto Carlos: ”Bull In The Barne için oynamaktan heyecan duyuyorum”

Roberto Carlos, sahaya çıktığında Bull In The Barne için fark yaratabilmeyi umuyor. İmzaladığı sözleşmenin ardından konuşan Carlos, ”Bull In The Barne için oynamaktan heyecan duyuyorum. Takımın bu sezon çok sayıda oyuncu kaybettiğini duydum, bu yüzden antrenmanlarımın onların oyunlarını geliştirmesine yardımcı olacağını umuyorum” dedi.

“Bu gerçek olamaz, sadece bir rüya”

Bull in The Barne oyuncuları, Roberto Carlos’u bekliyor

Bull In The Barne, Shrewsbury’de yer alan amatör bir futbol kulübü. Kulüp, bölgede yer alan bir ”pub’ı” (bar) temsil ediyor. Öyle ki pub müdavimlerinin yaptıkları harcamalar, Bull In The Barne’ın en büyük gelir kapısı. Takımın forveti ve aynı zamanda kulüpte sekreterlik görevini de üstlenen “Tavuk” lakaplı Matthew Brown, BBC’ye konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Brown, ‘‘Takımınıza profesyonel biriyle sözleşme imzalamak için 5 sterlin ödeyerek çekilişe katıldık. Arkadaşlarımızdan biri grup sohbetinde ‘Haydi katılalım’ dedi ve sonunda bu ödülü kazandık” dedi. Brown, Roberto Carlos’un kulüpte forma giyecek olmasını ise şu cümleler ile değerlendirdi: ”Cuma günü menajerim Ed Speller, çekilişi kazandığımızı söyleyen bir mesaj attı ve hiçbirimiz ona inanmadık. Gece dışarı çıktım ve cumartesi biraz baş ağrısıyla uyandım. İnsanlardan ‘Roberto Carlos haberleri doğru mu?’ yazılı mesajlar aldım. O noktada ‘Bu gerçek olamaz, sadece bir rüya’ diye düşünüyordum.”

“Roberto Carlos’u izleyerek büyüdük”

29 yaşındaki Matthew Brown, Roberto Carlos’un 1997 yılında Fransa’ya attığı golü de unutamadıklarını sözlerine ekledi. Brown, ”Takımdaki herkes hemen hemen aynı yaşta. Biz, Roberto Carlos’u izleyerek büyüdük. Fransa’ya karşı attığı serbest vuruş golünü tüm dünya gibi biz de izledik. Onunla aynı sahada olmak harika olacak. O, ikonik biri” dedi.

Roberto Carlos’un 1997 yılında Fransa’ya karşı attığı unutulmaz serbest vuruş golü:

Roberto Carlos’un kariyerinden kesitler:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler