Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan Kiev’de konuştu: “Kırım dahil, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. İki lider, yaklaşık üç saat 10 dakika süren görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Kırım dahil Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden gerginliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Türkiye, Karadeniz’de komşu olduğu iki dost ülke arasındaki krizin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Liderler seviyesinde bir zirveye ya da teknik düzeyde görüşmelere memnuniyetle ev sahipliği yapabileceğimizi vurguladım” diye konuştu. Erdoğan, krizin barışçıl yöntemlerle ve uluslararası hukuka uygun şekilde çözüleceğine inandığını da söyledi.

Zelenskiy’den teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise arabuluculuk rolü üstlenme inisiyatifinden dolayı Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye ve Ukrayna arasında imzalanan serbest ticaret anlaşması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Zelenskiy, “Bugün imzaladığımız anlaşma, BAYKAR Makina İHA’larının Ukrayna’daki üretimini genişletecek” dedi. Erdoğan ise anlaşmanın önemini “stratejik ortaklığımızı daha ileri taşıma irademizin bir göstergesi” sözleriyle nitelerken iki ülke arasındaki ticaret hacmini 10 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini aktardı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.