Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika Uluslar Kupası’nda finalin adı belli oldu: Mohamed Salah’ın taşıdığı Mısır, Sadio Mane’nin formasını giydiği Senegal’e karşı

Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final heyecanı sona erdi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten karşılaşmada ev sahibi Kamerun’u penaltı atışlarının ardından 3-1’lik skor ile mağlup eden Mısır, finalde Senegal’in rakibi oldu. Liverpool’un iki yıldızı Mohamed Salah ve Sadio Mane’yi karşı karşıya getirecek final karşılaşması, 6 Şubat Pazar günü oynanacak. 

Mısır, Kamerun’u saf dışı bırakarak finale yükseldi

Kamerun’da düzenlenen Afrika Uluslar Kupası’nda, yarı final heyecanı sona erdi. Olembe Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada ev sahibi Kamerun, Mısır ile kozlarını paylaştı. Oldukça durağan geçen maçın normal süresi ve uzatma dakikaları, golsüz eşitlik ile sona erdi. Senegal’in finaldeki rakibini belirlemek için seri penaltı atışlarına geçirdi. 

Bir dönem Beşiktaş’ta forma giyen Vincent Aboubakar’ın ilk atışı gole çevirdiği Kamerun’nda; Harold Moukoudi, James Lea Silki ve Clinton N’jie kullandıkları penaltı atışlarından faydalanamadı. Mısır’ın 33 yaşındaki file bekçisi Mohamed Abou Gabal, Moukoudi ve Lea Silki penaltı vuruşlarını kurtararak yıldızlaştı.

Mısır’da ise Zizo, Mohamed Abdel Monem ve Mostafa Lasheen, kullandıkları penaltı vuruşlarında meşin yuvarlağı filelere yolladı. Ev sahibi Kamerun’u 3-1’lik skor ile geçen Mısır, finalde Senegal’in rakibi oldu. Galatasaray’da top koşturan Mostafa Mohamed, ilk 11’de başladığı karşılaşmada 105 dakika sahada kaldı. 

Karşılaşmanın özeti:

Liverpool’un iki yıldızı Mohamed Salah ve Sadio Mane’yi karşı karşıya getirecek final karşılaşması, 6 Şubat Pazar günü Olembe Stadyumu’nda oynanacak. 

Mısır’ın 33 yaşındaki file bekçisi Mohamed Abou Gabal, Moukoudi ve Lea Silki’nin penaltı atışlarında gole izin vermedi. 

Mısır, Kamerun galibiyetini doyasıya kutladı.

Kamerun-Mısır karşılaşmasında maçın oyuncusu, Mohamed Abdelmonem seçildi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler