Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na “hain” diyen çocukla ilgili ilk açıklama: “Ne demiş önemli değil, nihayetinde çocuk”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna dönüşü gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Trabzon’da kürsüye çıkarttığı çocuğun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” demesiyle ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, “Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur” dedi.

“Batı, Rusya-Ukrayna krizine çomak sokuyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ziyareti sonrası uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi değerlendiren Erdoğan, “Batı maalesef şu ana kadar bu işin çözümünde katkı diye bir şey sağlamadı. Sadece, adeta çomak sokuyorlar diyebilirim. Bu konuyla ilgili olarak Sayın Putin’le olan görüşmeyi çok önemsiyorum. Zira Zelenskiy ile olan görüşmede, zaten bu konularla ilgili bir mutabakatımız olduğunu gördüm. Çünkü şu anda Avrupa’da bu işi çözmeye yönelik olarak lider noktasında ciddi sıkıntı var. Bundan önce bakıyorsunuz bir Merkel icabında çıkıyordu, hakikaten çözüm için elinde anahtar bulundurabiliyordu. Ama bunun dışında şu anda böyle bir lider de kalmadı. Diğerlerinin ismini zaten vermeye gerek yok” dedi.

“Biden olumlu yaklaşım sergileyemedi”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın da olumlu bir yaklaşım sergileyemediğini söyleyen Erdoğan, “Dışişleri bakanlarının yaptıkları görüşmelerde de neticeye yönelik bir gelişme henüz kaydedilemedi. Bunu zaten kendilerinde de açık net görüyoruz. Temennimiz odur ki Sayın Putin’le yapacağımız görüşmeden sonra eğer arabulucu bir sıfat bize yüklenirse, bu sıfatla bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize düşen görevi de inşallah yapmaya çalışırız. Bu arada İlham Aliyev’in Ukrayna’ya bir ziyareti oldu. Bunun dışında Boris Johnson’ın aynı şekilde buraya bir ziyareti oldu. Bu ziyaretleri biz daha sonra derleyip toparlamak, buna göre de bir adım atmak istiyoruz” diye konuştu.

Putin-Zelenskiy görüşmesi bölgede yeni bir oluşuma fırsat verebilir”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Putin’i bir araya getirmek istediklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Sayın Zelenskiy ile olan mutabakatımız bu istikamette. Bunu alt düzeylere indirmeden inşallah üst düzeyde gerçekleştirebilirsek, buradan alacağımız neticenin bölgede yeni bir oluşuma fırsat vereceğine inanıyorum. Zelenskiy ile olan görüşmede bende bu umut doğdu.”

Doğalgaz krizi: “Sıfırı tükettiğimiz doğru değil”

Erdoğan, ABD’nin Doğu Akdeniz’deki gazın Avrupa’ya taşınmasını amaçlayıp Türkiye’yi baypas eden EastMed projesinden desteğini çekmesi, Türkiye’nin Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkelerle normalleşme adımları ve İran ile yaşanan doğalgaz sıkıntısıyla ilgili olarak ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“ABD beklediğini bulamadığı için ve bu işi mali noktada ekonomik bulmadığı için, buradan çekilmek durumunda kaldı. Burada Kuzey Kıbrıs’taki Türklerin hakları var. Bu haklar için de biz adımlar atıyoruz. Bizim şu anda üç tane sondaj gemimiz var, dördüncüyü aldık. Sakarya Gaz Sahası ve o bölgelerde attığımız adımlarda ve yaptığımız sondaj çalışmalarında neticeleri almaya başladığımız andan itibaren bir defa doğalgazı halkımıza mal etmemiz çok daha farklı olacak. Son dönemlerde bazıları diyor ki ‘Doğalgaz artık sıfırı tüketiyor, doğalgazda durum şöyle kötü, böyle kötü.’ Doğalgazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi gibi bir şey kesinlikle söz konusu değil. İran’da bir arıza sebebiyle ufak bir sıkıntı oldu. O ayrı bir konu ama bu bizim doğalgazımızın tükenmesi anlamına gelmiyor. Bizim bir defa Tuz Gölü’nün altında doğalgaz depolama alanlarımız var. Silivri’de yine aynı şekilde doğalgaz depolama alanlarımız var. Bir de bunun yanında Azerbaycan’dan geliş devam ediyor. Bunun yanında yine aynı şekilde Rusya’dan doğalgazımız geliyor. Durum böyleyken kalkıp da vatandaşı, milleti bu konuda heyecanlandırmanın bir anlamı yok. İnşallah Irak doğalgazıyla ilgili de anlaşmalarımızı yapıp, oradan kazan-kazan esasına göre hem onlar kazanacak hem de biz kazanmış olacağız.”

İmamoğlu-Chilcott görüşmesi: “Onun seviyesini gösterir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemesiyle ilgili soru üzerine Erdoğan, “Ben bunları hiç önemsemiyorum. Yani büyükelçiler gelmiş, belediye başkanıyla görüşmüş, belediye başkanıyla gitmiş balıkçıda balık yemiş, o onun seviyesinin ne olduğunu gösterir” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’na “hain” diyen çocuk: “Nihayetinde çocuk”

Trabzon’da kürsüye çıkarttığı çocuğun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” demesiyle ilgili ilk kez konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız, bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.