Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Edirne’de Adalet Anıtı’na saldırı: Bir şüpheli tutuklandı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde dün gece (3 Şubat) Adalet Anıtı’na saldırı düzenlendi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, dün gece saat 00.15 sıralarında meydana geldi. İki kişi, Uzunköprü ilçesinin Adalet Meydanı’ndaki Adalet Anıtı’nı ateşe verip kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürüldü ancak anıtta büyük hasar meydana geldi.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, heykelin yandığı anları paylaşarak, “Bu gece kimliği belirsiz kişiler, Uzunköprü Adalet Meydanı’nda Adalet Anıtı’mızı yaktı. Olay yerindeyim. Nöbetteyiz” dedi.

Becan, ikinci açıklamasında ise “Adalet her karanlığı dağıtır, yakılıp yıkılarak yok edilemez. Heykellere saldırmak onların temsil ettiği değerlere karşı duyulan korkunun göstergesidir, fazlası değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

Bir şüpheli tutuklandı

Olayla ilgili gözaltına alınan Ş.Ç (43) ve Y.A’nın (16) emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.Ç çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı, diğer şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edirne Valiliği: Gözaltına alınan şüphelinin akli dengesi yerinde değil

Edirne Valiliği, kamera kayıtlarından tespit edilen şüphelinin gözaltına alındığını, şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.