Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya Ekonomi Bakanı Calvino: “Sadece erkek konuşmacıların olduğu panellere katılmayacağım”

İspanya Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, kadın konuşmacıların erkeklerle eşit temsil edilmediği organizasyonlara katılmayacağını açıkladı.

Tarihinde ilk kez kadınların erkeklerden daha fazla sayıda olduğu bir hükümette Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi Bakanlığı görevlerini üstlenen Nadia Calvino, İspanya’da cinsiyet çeşitliliği konusundaki kazanımların gerileme riski taşıdığını söyledi.

Nadia Calvino

Calvino perşembe günü (3 Şubat) yaptığı açıklamada, “Bundan sonra tek kadın olduğum yerde başka bir fotoğraf çektirmeyeceğim, tek kadın olduğum bir tartışmaya katılmayacağım. Bakan olduğum için tek kadın olarak bulunduğum birçok etkinlik var. Nüfusumuzun yüzde 50’sinin burada olmamasını artık normal karşılayamayız” dedi. 

Calvino’nun bu çıkışı, Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ve Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos’un tümü erkeklerden oluşan bir panele katılmasına sosyal medyada yükselen tepkilerin ardından geldi.

İspanya, Davos’ta her yıl açıklanan Küresel Cinsiyet Raporu’nda 14. sırada yer alıyor. Ülkede üniversite diploması alan kadınların sayısı erkeklerden daha fazla ancak çok az sayıda kadın başta finans olmak üzere iş dünyasında üst düzey pozisyonlara gelebiliyor. Kadınların İspanyol şirketlerinin yönetim kurullarındaki temsil oranı sadece yüzde 12,7.

İspanya’da dört yıl önce başlayan “Kadın olmadan asla” adlı yerel girişimin etkisiyle birçok ekonomist ve uzmanın, tümüyle erkeklerden oluşan panellere katılmayı reddettiği ancak koronavirüs salgını döneminde hareketin ivme kaybettiği belirtiliyor.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Berkcan Tuner

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.