Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

6 bini aşkın kadından Aysel Tuğluk için dilekçe

Kadınlar, eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması talebiyle hazırladıkları dilekçeleri Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Cezaevinde demans teşhisi konulan ve hastalığı ilerleyen Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması talebiyle kampanya başlatan “Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın” oluşumu, bugün (5 Şubat) İstanbul-Kadıköy’de bir araya geldi. 

Polis, İskele Postanesi önünde toplanan kadınları “Aysel Tuğluk yalnız değildir” ve “Jin jiyan azadî” sloganları nedeniyle engellemek istedi. Ancak Kadın Zamanı Derneği Başkanı Dilek Başalan, açıklamayı okudu.

“Tuğluk kadın mücadelesinin bir parçası”

Başalan, Aysel Tuğluk için “O, seçimini başta Kürtler ve kadınlar olmak üzere toplumun güç ve iktidar ilişkileri içinde ötekileştirilmiş bütün kesimleriyle birlikte ve ötekileştirmelere karşı mücadeleden yana yapmış bir isim. O, her birimizin derin bir yol arkadaşlığı duygusuyla bağlı olduğu kadın mücadelesinin kıymetli bir parçası” dedi.

TTB ile TBB’ye de çağrı

Adalet Bakanlığı’na, Adli TıpKurumu’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na hazırladıkları dilekçeleri gönderen ve bu kurumlara “Aysel Tuğluk için geç olmadan görevinizi yapın” çağrısında bulunan kadınlar, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile Türkiye Barolar Birliği’nden (TBB) de süreci takip etmelerini istedi.

54 ülkeden destek

Kadınlar, 54 ülkeden 6 bini aşkın imza topladıklarını belirtip, “Yetkililere Aysel Tuğluk’un sağlığının zarar görmesinden bizzat sorumlu olduklarını bir kez daha dile getiriyoruz. Taleplerimizin, Aysel Tuğluk’un sağlığının ve tüm hasta tutsakların durumunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.