Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (33): Dr. Arzu Karakulak ile salgında üniversiteli gençlerin mülteci algısı

Yollarda’nın bu haftaki bölümünde Begüm Başdaş, Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Arzu Karakulak ile Türkiye’de özellikle koronavirüs salgını sürecinde gençlerin mültecilere yönelik duygu ve düşünceleri hakkında konuştu. İstanbul Politikalar Merkezi’nde “Pandemi-Önyargı Bağlantısı: COVID-19 Tehdidinin Mültecilere Karşı Önyargıya Nasıl ve Ne Zaman Yol Açtığını Anlamak” başlıklı araştırma yürüten Karakulak, projenin Türkiye sonuçlarını değerlendirdi. Yaş ortalaması 21 olan 361 gençle yapılan ankette, neredeyse hepsi İstanbul’da yaşayan öğrencilerin yüzde 87’sinin mülteciler hakkında olumsuz ya da olumsuza yakın duyguya sahip olduğu görüldü.

Arzu Karakulak, Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde doktor öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 2015 yılında Hollanda Tilburg Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nden Sosyal, Endüstriyel-Örgütsel ve Kültürlerarası Psikoloji alanında ortak doktora derecesi aldı. Doktorasından önce Almanya’da psikolog olarak çalıştı ve burada Tübingen Eberhard-Karls Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünde yüksek lisans derecesini aldı. Azınlık gençlerinin refahı ve kültürel etkileşimi için gönüllülük ve çeşitli sosyal kimlik biçimlerinin (örneğin etnik, dini, ulusal) işlevleri de dahil olmak üzere prososyal davranışların öncülleri ve sonuçlarının kültürler arası karşılaştırmalı çalışmasına ilgi duyan Türk-Alman bir araştırmacıdır.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.