Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Isparta’daki elektrik kesintisinde son durum: Kentin yüzde 93’üne elektrik verildi

Isparta’da iki gün süren yoğun kar yağışının ardından kent genelinde elektrik kesintileri yaşandı. Kesintinin üçüncü gününde kente giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün (6 Şubat) itibariyle şehrin yüzde 93’üne elektrik verildiğini açıkladı. Kalan 20 bin aboneye elektrik verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Isparta’da 3 Şubat’ta başlayan yoğun kar yağışı iki gün boyunca kentte etkili olurken elektrik trafoları arızalandı. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından dün (5 Şubat) paylaşılan yazılı açıklamada, kar yağışının sebep olduğu yükün ve aşırı buzlanmanın etkisi ile önemli sayıda enerji nakil hattının ağır hasar aldığı belirtildi.

Hasar sonucunda Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ile bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere şehrin yaklaşık yüzde 90’ı  elektriksiz kaldı. 

Şehrin yüzde 93’üne elektrik verildi

Kesintinin üçüncü gününde kente giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Kesinti anında il merkezi, sekiz ilçe merkezi ve 188 köyde toplam 113 bin 236 abone enerjisiz kaldı. İlk günün sonunda bu rakam 35 bin 538’e geriledi. Şu an itibarıyla ilimiz genelinde bulunan 299 bin elektrik abonesinden yaklaşık yüzde 93’ü enerjili durumdadır. Kalan 20 bin abonemize elektrik verilmesiyle ilgili ekiplerimiz sahada canla başla çalışmaktadır.”

“Bugün her eve elektrik verilecek”

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise bugün yaptığı açıklamada, “Perşembe günü yağan dokuz saatlik kardan sonra tabii ki Ispartamız çok büyük seviyede kar yağışı aldı. O günden beri elektrik hatlarımızda bazı sıkıntılar yaşadık. Şu anda dördüncü günündeyiz. Bugün 400 kişilik ekiple tüm sokaklarımızdaki arızalar giderilmek üzere. Tüm şehrimize enerji verildi, enerji verilmede sorunumuz kalmadı. Dışardan gelen hatlar tamir edildi ancak şehir içindeki mahalleler arasında yoğun kar yağışından dolayı kopan tellerin bakımları, tamiratları yapılıyor. Akşama kalmadan tamamı tamir edilerek elektrik her eve verilecek” dedi.

Ölüm iddialarına yalanlama 

Isparta’da 70 yaşındaki Ramazan Nazlı yalnız yaşadığı evinde ölü bulunmuş, Nazlı’nın donarak öldüğü iddia edilmişti.

Isparta Valiliği konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

Yalvaç İlçemiz Görgü Cami Mahallesi’ndeki ikametinde ölü bulunan vatandaşımızın çevreden edinilen bilgilere göre tek başına yaşadığı, aklen malul olduğu, komşularının yardımını kabul etmediği öğrenilmiştir. İkamette yapılan incelemede evin elektrik akımının faal olduğu, evde sobanın kurulu olduğu ancak kullanılmadığı tespit edilmiştir.

Bazı basın yayın organlarında belirtilenin aksine ilimizde meydana gelen olumsuz hava koşullarından dolayı Yalvaç İlçemizde uzun süreli elektrik kesintisi yaşanmamış olup şu anda ilçemizin tamamına elektrik enerjisi sağlanmaktadır. Meydana gelen şüpheli ölüm olayı ile adli ve idari inceleme titizlikle devam etmektedir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.