Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (104): “Piyasa, politika ve toplumsal cinsiyet kıskacında kadın emeği” raporu üzerine Dr. Lülüfer Körükmez ile söyleşi

Kapak foto: Kemal Vural Tarlan

Politik Akademi‘de bu hafta Göç Araştırmaları Derneği (GAR) üyesi Dr. Lülüfer Körükmez, Şimdiki Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kadınlarla Dayanışma Vakfı( KADAV) ve Kırkayak Kültür’ün Mutfak||Matbakh Atölye programı işbirliğinde tasarlanan ve organize edilen “Piyasa, politika ve toplumsal cinsiyet kıskacında kadın emeği” başlıklı araştırma raporu üzerine Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtladı. Araştırma ulusal ve küresel piyasa dinamikleri, devlet politikaları ve toplumsal cinsiyet normları üzerinden Türkiyeli ve Suriyeli kadınların işgücü piyasasına dahil olmasına ve bir arada çalışma pratiklerine odaklanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.