Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 24. hafta heyecanı devam ediyor: Trabzonspor, Kasımpaşa’yı Edin Visca’nın golü ile geçti – Emre Belözoğlu’nun Medipol Başakşehir’i, Kadıköy deplasmanından üç puan ile döndü

Süper Lig’de 24. hafta, dün (5 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Kasımpaşa’yı Edin Visca’nın attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Medipol Başakşehir, deplasmanda konuk olduğu Fenerbahçe’yi Berkay Özcan’ın attığı gol ile 1-0 mağlup etti. Emre Belözoğlu bu galibiyetle, teknik direktörlük kariyerinde ilk kez rakip olduğu Fenerbahçe’yi sahadan puansız göndermeyi başardı.  

Günün diğer maçlarında Gaziantep FK, Demir Grup Sivasspor’u 5-1, VavaCars Fatih Karagümrük ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u 1-0 mağlup etti. Süper Lig’de 24. hafta, bugün (6 Şubat) oynanacak Aytemiz Alanyaspor-Galatasaray, Çaykur Rizespor-Adana Demirspor, Göztepe-Altay ve Beşiktaş-Fraport-TAV Antalyaspor karşılamalarının ardından sona erecek.

Trabzonspor, şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 24. haftasında Kasımpaşa ile kozlarını paylaştı. Medical Park Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi çok hızlı başladı. Maçın henüz altıncı dakikasında Dorukhan Toköz’ün pasında top ile buluşan Edin Visca, şık bir gol vuruşuna imza atarak takımını öne geçirdi. Trabzonspor’un Bosna-Hersekli yıldızı, böylelikle Galatasaray maçının ardından bir kez daha fileleri sarsmış oldu. Visca’nın golü ile seyircisinin desteğini arkasına alan bordo-mavililer, 12. dakikada mutlak bir gol fırsatından faydalanamadı. Abdülkadir Ömür’ün harika pasına hareketlenen Andreas Cornelius, kaleci Ertuğrul Taşkıran ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı dışarı yolladı. Kasımpaşa, Trabzonspor’un baskılı başlangıcının ardından oyunu dengelemeyi başardı. Ancak Ümit Şengül’ün öğrencileri, rakip kalede istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. Trabzonspor, ilk yarıyı Edin Visca’nın golü ile 1-0 önde kapattı. 

İkinci yarıya daha etkili başlayan Kasımpaşa, maçtaki en net pozisyonunu 68. dakikada yakaladı. Ceza sahası dışında top ile buluşan Valentin Eysseric’in çektiği nefis şut, kaleci Uğurcan Çakır’ın bakışları arasında üst direkten döndü. 75. dakikada ise her iki takım 10 kişi kaldı. Trabzonspor’da Bruno Peres, Kasımpaşa’da ise Valentin Eysseric, yaşadıkları gerginliğin ardından hakem Zorbay Küçük tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı. Maçın kalan dakikalarında skor üstünlüğünü korumayı başaran Trabzonspor, Kasımpaşa’yı 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. 

Kasımpaşa engelini Edin Visca’nın golü ile geçen Trabzonspor, üst üste ikinci galibiyetini aldı ve puanını 57’ye çıkardı. Bordo-mavililer, maç eksiği bulunan İttifak Holding Konyaspor’un dokuz puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Öte yandan altı maçın ardından mağlubiyet ile tanışan Kasımpaşa, 27 puanda kaldı. 

Evinde oynadığı son 18 Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (12 galibiyet, 6 beraberlik), daha uzun bir seriyi en son Ekim 1994-Nisan 1996 arasında yakaladı (28 maç) (OPTA)

Trabzonspor’un Kasımpaşa galibiyeti paylaşımı:

Emre Belözoğlu’nun Medipol Başakşehir’i, Fenerbahçe’ye şans tanımadı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 24. haftasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Medipol Başakşehir, Ülker Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı maça etkili başlayan taraf oldu. Maçın başlaması ile topa sahip olma oranında üstünlüğü eline geçiren deplasman ekibi, ilk net fırsatını 18. dakikada yakaladı. Hasan Ali Kaldırım’ın pasında top ile buluşan Danijel Aleksic, çektiği sert şutta yan direğe takıldı. Ev sahibi Fenerbahçe, ilk yarıda istediği futbolu sahaya yansıtmakta oldukça zorlandı. 

İkinci yarıya seyircisinin desteğini arkasına alarak başlayan Fenerbahçe, 47. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mergim Berisha, çektiği mükemmel şutta üst direği geçmeyi başaramadı. Ancak Fenerbahçe’nin bu etkili başlangıcı kısa sürdü. Dakikalar ilerledikçe yeniden topun kontrolünü eline alan Medipol Başakşehir, aradığı golü 61. dakikada buldu. Nacer Chadli’nin pasında top ile buluşan Berkay Özcan, penaltı noktasının hemen önünden çektiği şutta kaleci Berke Özer’i avladı ve takımını öne geçiren isim oldu. Maçın kalan bölümünde Fenerbahçe’ye şans tanımayan Medipol Başakşehir, Kadıköy deplasmanından üç puan ile döndü. 

Teknik direktörlük kariyerinde ilk kez rakip olduğu Fenerbahçe’yi sahadan puansız göndermeyi başaran Emre Belözoğlu, takımını maç fazlasıyla beşinci sıraya taşıdı. Son dört haftada bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet alan Fenerbahçe ise 37 puanda kaldı. 

Medipol Başakşehir, Süper Lig tarihinde ilk kez Fenerbahçe’yi bir sezondaki iki maçta da mağlup etti. (OPTA)

Medipol Başakşehir, Süper Lig tarihinde ilk kez Fenerbahçe’yi deplasmanda gol yemeden mağlup etti. (OPTA)

Medipol Başakşehir’in Fenerbahçe galibiyeti paylaşımı:

Süper Lig’in 24. haftasında oynanan karşılaşmalar:

Yukatel Kayserispor 4-3 Atakaş Hatayspor 

İttifak Holding Konyaspor 1-0 GZT Giresunspor

Gaziantep FK 5-1 Demir Grup Sivasspor

Trabzonspor 1-0 Kasımpaşa

VavaCars Fatih Karagümrük 1-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Fenerbahçe 0-1 Medipol Başakşehir

6 Ocak Pazar

Aytemiz Alanyaspor-Galatasaray

Çaykur Rizespor-Adana Demirspor

Beşiktaş-Fraport-TAV Antalyaspor

Göztepe-Altay

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.