Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanına hakaret soruşturmaları: Milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasının ardından sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmasının ardından sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarıldığı açıkladı.

Başsavcılık, 5 Şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin paylaşımlar nedeniyle resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmada sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş ve dört kişi dün (6 Şubat) sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlardan Pınar Ö.’ye ev hapsi cezası verilmişti.

Derya Büyükuncu kimdir?

Derya Büyükuncu, 1976 yılında İstanbul- Kadıköy’de doğdu. Anneannesi ve dedesinin isteğiyle yüzme sporuna beş yaşındayken Galatasaray Spor Kulübü’nde başladı. Hocası tarafından yüzmede başarılı bulunmayınca, bir başka spora yönlendirildi. Fakat yüzmeyi çok sevdiği için iki yıl karate yaptıktan sonra yedi yaşında yüzmeye geri döndü.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nden mezun olan Büyükuncu, lisans eğitimini Kaliforniya Eyalet Üniversitesi’nde burslu olarak tamamladı. Yüksek lisansını da burada yaptı. Ayrıca ikinci üniversite olarak Michigan Üniversitesi İşletme bölümünü okudu.

Dokuz yaşındayken, 1985 Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’nda 12 yaş grubunda bronz madalya kazandı. Aynı yıl Türkiye’de yapılan yüzme yarışlarında 10 yaş grubunun tüm Türkiye rekorlarını kırdı. 1992 yılından itibaren altı kez yaz olimpiyat oyunlarında yarıştı. 1985-2012 yılları arasında yaklaşık 500 kez rekor kırdı ve 500 kez milli takımda yer aldı. 1987 Balkan Yaş Grupları Yüzme Şampiyonası’nda beş altın madalya kazandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.